Šport > Košarka
2104 ogledov

Zvezda ne želi igrati v finalu: Dokaz, da ste pod vplivom enega kluba

Crvena zvezda Partizan ABA ABA
Pri Crveni zvezdi (znova) niso zadovoljni z vodstvom lige.

Vodstvo regionalne košarkarske lige Aba je sporočilo datume tekem v velikem finalu. Ta se bo začel 12. junija, a za zdaj še nista znana oba udeleženca. Crvena zvezda je že finalist, v drugem polfinalu med Partizanom in Cedevito Olimpijo je izid v zmagah 1:1.

Drugi finalist bo tako znan šele v torek zvečer, ko bo v Beogradu odločilna tretja tekma. Prvo je beograjska zasedba dobila s 85:70, drugo pa Ljubljančani s 95:83. Crvena zvezda je v finale prišla gladko, dvakrat je visoko (93:55 in 97:56) premagala podgoriško Budućnost.

Datumi finalnih tekem so 12., 14. in 17. junij. Če prvak takrat še en bo znan, sta zadnja možna datuma 19. in 22. junij.

A vse skupaj še visi v zraku. Pri Crveni zvezdi so namreč ogorčeni, ker se datumi finalnih tekem prekrivajo z datumi finala srbskega prvenstva. Pri rdeče-belem klubu so napovedali, da v finalu regionalne lige ne bodo zaigrali, pri tem so vodstvo tekmovanja obtožili, da skuša naslov podariti Partizanu.

"Po sramotnem obvestilu lige o terminih finalnih tekem KK Crvena zvezda obvešča javnost, da ne bo nastopila v finalu. Klub ostaja pri svoji odločitvi, da ne bo zaigral v finalu lige ABA vse do konca srbskega prvenstva. Pred tremi dnevi smo zapisali, da bomo vsak poizkus lige ABA, ki bi zmanjšal vrednost srbskega prvenstva in v njegov zaključek vnesel finalne tekme regionalne lige, smatrali za še eno provokacijo," so sporočili iz beograjskega kluba.

KK Crvena zvezda | Avtor: ABA League/Dragana Stjepanović ABA League/Dragana Stjepanović

Nato so se poleg vodstva tekmovanja lotili še mestnih rivalov. "S termini, ki se pokrivajo s finalom srbskega prvenstva (od 12. do 22. junija), je liga ABA pokazala, kako je pod vplivom enega kluba in ljudi, ki želijo do naslova priti zunaj igrišč. S tem se zelo verjetno zaključuje zgodba ABA lige," so še dodali.

"Obveščamo vas še, da bodo v primeru, da se razglasi drugega finalista za zmagovalca lige ABA, sledile tožbe, svojo pravico bomo poiskali na sodišču. Odgovornost je zdaj izključno na vodilnih možeh lige ABA," so zaključili.

Pri Crveni zvezdi, kjer očitno ne verjamejo, da bi lahko Cedevita Olimpija dobila tretjo tekmo proti Partizanu, so sicer že v preteklih tednih grozili z neigranjem. Zahtevali so na primer, da njihove dvoboje z Budućnostjo ne sodijo slovenski sodniki.

 dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.