Šport > Košarka
14618 ogledov

Srbi že pred tekmo napadli Slovence

KK Crvena zvezda ABA League/Dragana Stjepanović
Pri Crveni zvezdi nezadovoljni z izbiro sodnikov.

V nedeljo se bosta na prvi polfinalni tekmi lige ABA pomerili Crvena zvezda in Budućnost, kluba, ki sta v zadnjih letih skovala precejšnje rivalstvo. Pri srbski zasedbi so na uradni spletni strani na pomoč pozvali svoje navijače, ob tem pa 'napadli' tudi slovensko sodniško trojko.

"Podpora s tribun je zelo pomembna, še posebej zaradi tega, ker v klubu znova pričakujemo razne 'pasti' v boju za lovoriko," so zapisali pri Crveni zvezdi.

"To se je videlo že v ligaškem tekmovanju nekega drugega tekmovanja, kjer so nas večkrat zaustavili z napačnimi sodniškimi odločitvami, zaradi teh smo ostali brez nekaj zmag, kjer so nas ustavili z raznimi prepovedmi, finančnimi zahtevami in kaznimi z namenom, da nam preprečijo uvrstitev v četrtfinale," so pred dvobojem v jadranski ligi še s prstom pokazali na evroligaško tekmovanje, nato pa udarili po slovenskih delilcih pravice.

"Nekaj podobnega v ligi ABA ne bomo dovolili, kot klub zahtevamo normalen pristop sodnikov, ki nam bo ponujal možnost, da se na parketu borimo za zmago. Prvo tekmo polfinala ABA lige v Beogradu bo kljub našemu večjemu številu dobronamernih opozoril sodila slovenska sodiška trojka: Saša Pukl, Damir Javor in Sašo Petek," so svoje nezadovoljstvo izrazili v klubu.

."Če kdo še tega ne ve in mu ni jasno," so pomenljivo dodali. Zvezda je tako že pred prvo tekmo z Budućnostjo začela pritiskati na sodnike.

Nazadnje je Slovence, takrat v postavi Matej Boltauzer, Sašo Petek in Mario Majkić, pristanskega sojenja sicer obtožila konec aprila, ko so po njihovem mnenju omogočili zmago Partizana proti Budućnosti. "To je kreiranje končnega rezultata s strani tistih, ki na tekmi sploh ne igrajo. S tem je bil storjen še en korak v popolnemu rušenju regularnosti lige pod vodstvom sodnikov, ki na kontroverznih tekmah vedno prihajajo iz iste države!" so obtoževali sodnike in celo grozili z bojkotom, če jim bodo še sodili Slovenci. 

Novembra so slovenski sodniki zaradi navijačev Zvezde, ti so na perkat v jezi odvrgli razne reči, prekinili tekmo in zahtevali izpraznitev tribune.

Komentarjev 1
  • ilija 19:48 13.maj 2023.

    Hahaha zvezda že mesec dni pritiska na vse strani boji se če ne bodo prvaki aba lige ne bojo igrali evrolige strah in trepet zadržati kampaca in vildoze pa še koga da bodo igrali evrokup.

Sorodne novice