Šport > Košarka
22 ogledov

Zvezde Miamija z mehkimi koleni

LeBron James in Dwayne Wade Reuters
Zvezdniško moštvo Miamija je na tretji tekmi polfinala vzhodne konference še drugič pokleknilo pred Indiano. Pacers so jih premagali visoko, s 94:75. San Antonio proti Los Angeles Clippers nadaljujejo dobre predstave iz rednega dela sezone.

Superzvezdnik Miamija LeBron James je s soigralci izgubil še drugo tekmo konferenčnega polfinala proti Indiani, pri kateri je Roy Hibbert zbral 19 točk in pet blokad, George Hill je k zmagi dodal 20, Danny Granger 17 in David West 14 točk.

Prvi strelec gostov je bil tokrat Mario Chalmers s 25 točkami, James se je ustavil pri 22, vendar jih je le šest dosegel v drugem polčasu. Tokrat je v dresu Miamija povsem odpovedal Dwyane Wade, ki je dosegel le pet točk pri poraznem metu iz igre 2-13. Wade prvič na 95 tekmah končnice v prvem polčasu ni dosegel niti točke, po tekmi pa sarkastično dejal, da je s tem pisal zgodovino. Četrta tekma polfinala vzhoda bo v nedeljo prav tako v Indianapolisu.

Parker blestel na 30. rojstni dan

Košarkarji San Antonia pa nizajo dobre predstave, saj so na krilih dvojca Tony Parker – Tim Duncan prišli še do 16. zaporedne zmage (deset so jih zbrali v rednem delu prvenstva) in v zmagah povedli z 2:0. Tokrat so s 105:88 premagali Los Angeles Clippers, pri čemer je Parker na svoj 30. rojstni dan dosegel 22 točk, Duncan pa 18. Blake Griffin z 20 točkami ni zmogel preprečiti še drugega poraza košarkarjev iz Kalifornije.

Končnica lige NBA, polfinale vzhoda, izidi:
Indiana Pacers : Miami Heat 94:75

- Indiana v zmagah vodi z 2:1;

Polfinale zahod:
San Antonio Spurs : Los Angeles Clippers 105:88

- San Antonio v zmagah vodi z 2:0;

* moštva igrajo na štiri zmage.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.