Šport > Košarka
1847 ogledov

Zvezdnika obtožujejo manipulacije, da je slavil njegov kolega

Aaron Gordon Epa
Gledalci so bili nezadovoljni.

Tako kot pred štirimi leti se tekmovanje v zabijanju na All-Star vikendu ni končalo niti po dodatnih dveh krogih, tako kot pred štirimi leti je bil v finalu Aaron Gordon in tako kot takrat je na začudenje mnogih izgubil. A tokrat naj bi bil znan glavni osumljenec za njegov poraz. Gre za nekdanjega zvezdnika Miamija Dwyaneja Wada. Ta je bil eden izmed petih sodnikov, internet pa mu je pripisal zaslugo za zmago njegovega nekdanjega soigralca Derricka Jonesa mlajšega.

Po dveh finalnih rundah sta imela tekmovalca, oba sta izvedla fantastična zabijanja, maksimalnih 100 točk in sledili so dodatni poikusi. Jones Jr. je v drugem 'podaljšku' prejel 48 točk, Gordon pa je imel na voljo še eno zabijanje. V tem je preskočil najvišjega igralca lige, 226 centimetrov visokega Tacka Falla, in uspešno poslal žogo skozi obroč. Na začudenje vseh je prejel le 47 točk.

Jones je dobil tri desetke in dve devetici, Gordon dve desetici in tri devetice. "Mislili smo, da bo še enkrat več neodločeno. Pogledali smo se in rekli: to je remi. Ampak nekdo je naredil nekaj, kar ne bi smel," je dejal pevec Common, ki je edini poleg legendarne košarkarice Candace Parker 10 točk podelil Gordonu. "Nikogar ne želim vreči pod avtobus, ampak poglejte semafor," je kasneje izjavila Parkerjeva.

Če je bil dogovor med sodniki, da se bo šlo še v eno rundo zabijanj in bo tako Gordon prejel 48 točk, je nekdo odpovedal. Wade, Scottie Pippen in igralec Chadwick Boseman so Gordanu dali devetico. Socialna omrežja so prst usmerila v Wada in mu očitala, da je tako do zmage porinil svojega nekdanjega soigralca. Po mnenju mnogih to razkriva tudi posnetek, ki naj bi kazal Pippena in Bosemana, kako začudeno zreta v nasmejanega Wada, ko so se na semaforju pojavile ocene.

"Nisem edini, ki mu je dal devetico. Ljudje bodo zagotovo govorili marsikaj, ampak upam, da so vsi uživali v tekmovanju. Gordon zaradi tega ne bo izgubljal spanca, on je eden najboljših mladih igralcev v ligi. Bilo je zabavno, ampak kot sodniki smo na koncu morali izbrati zmagovalca," je dejal Wade.

"Ne bom se vrnil. Moral bi osvojit dve lovoriki. Konec je. Naslednjič bom tekmoval v metih za tri točke," kljub Wadovim besedam ni bil ravno navdušen košarkar Orlanda. Že pred štirimi leti je verjetno izgubil kakšen dan spanca zaradi odločitev sodnikov.

Komentarjev 3
  • nothoco 05:30 17.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • ticedi 02:41 17.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • tinfedisc 23:30 16.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Sorodne novice