Šport
21 ogledov

Kozmus odprl metalni center, SP zelo vprašljiv

sport 08.05.12. Primož Kozmus, slovenski atlet, Primoz Kozmus of Slovenia throws Reuters
Najboljši slovenski atlet v zgodovini Primož Kozmus je na planoti nad Senovim odprl metalni center, ki ga želi v naslednjih letih ob pomoči občine Krško in lokalne ter širše skupnosti nadgraditi za vadbo in priprave tako, da bi privabil tudi najboljše atlete iz tujine. Dejal je, da na svetovnem prvenstvu avgusta v Pekingu verjetno ne bo nastopil.

Center je nastal na Senovem, prisotni na otvoritvi pa so si želeli ne le, da bi se na njem ob njegovi pomoči kalile nove slovenske športne žlahtne kovine, ampak da bi tudi Primož Kozmus še kdaj posegel po medalji. Ta je že pred dvema letoma jdejal, da bo njegova zadnja tekmovalna sezona leta 2016. Zbirke s SP, ima zlato, srebro in bron, pa letos očitno ne bo dopolnil. "Mislim, da za SP glede na pretekle izkušnje ne bom pripravljen. Vesel sem, da sem, da sem prišel do točke, ko lahko treniram in smo začeli že z zelo intenzivno vadbo, ki jo dobro prenašam. Poškodba se ne oglaša več, bo potrebno počakati kakšen mesec ali dva, kako bo vse skupaj potekalo," je dejal Kozmus.

V tem mesecu je svojo ekipo okrepil z izkušenim slovenskim trenerjem trenerjem Srdjanom Djordjevićem, ki je bil lani tudi v trenerskem štabu italijanske nogometne reprezentance na SP v Braziliji. "Djoko je prevzel rehabilitacijski del priprav in je prevzel to delo do olimpijskih iger prihodnje leto. Mislim, da mi lahko veliko pomaga, da se vrnem na najvišjo telesno pripravljenost. Na tehnični plati bom še naprej delal s Primožem Četrtičem, če bo treba, pa bomo ekipo okrepili še s kom."

Na svetovnih prvenstvih je Kozmus do zdaj osvojil vsa tri možna odličja, na olimpijskih pa je bil zmagovalec leta 2008 v Pekingu in srebrn leta 2012 v Londonu. Glede na to, da je letošnja sezona zaradi poškodbe zanj praktično izgubljena, si je za cilj postavil udeležbo v Riu da Janeiru, kjer bodo prihodnje leto OI. "Nastopi v tej sezoni bodo odvisni od tega, na katero raven se bom spravil in potem bom videl, če bom nastopil na kakšni tekmi, denimo na državnem prvenstvu, kar je v neki meri odvisno tudi od sponzorjev. Glavni cilj pa ostajajo OI, zato si resnično želim, da bi prišel na visoko raven in se v Braziliji ponovno boril za medaljo," je pojasnil Kozmus, ki je že napravil resne korake za svoje delo po končani karieri.

"Center na Senovem je zelo lep in v njem je mogoče zelo dobro trenirati. Trenutno pa ni ob njem nobene stavbe in to bo treba še postaviti. Želim si sodobnega centra z vsemi aparaturami visoke tehnologije, kar bi bila prednost pred drugimi centri in bi to pripeljalo tudi največje svetovne ase. Upam, da nam bo uspelo in bo tudi širša skupnost videla potrebo ter priložnost, da nam bo vse to tudi uspelo postoriti," je dodal Kozmus.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.