Šport
18 ogledov

Odločitev o sezoni konec maja

sport 04.06.13. Primoz Kozmus, atlet, Primoz Kozmus of Slovenia poses after trai sport 04.06.13. Primoz Kozmus, atlet, Primoz Kozmus of Slovenia poses after trai
Primož Kozmus se je po treningu po prilagojenem programu iz istrskega Medulina vrnil v domače Brežice, kjer bo poskusil sanirati težave pred prihajajočo atletsko sezono.
Po opravljenem programu, ki bo trajal nekaj tednov pod nadzorom strokovnjakov, se bo Primož Kozmus odločil glede nastopov v letošnji sezoni.
 
"V zimskem delu priprav sem trening moral prilagajati zaradi obnovitve težav s hrbtno mišico. Pozitivno je, da sem s pomočjo doktorja Stanislava Peharca v Puli ugotovil izvor težav. Gre za mišično nesorazmernost in blokado levega kolka, zdaj se torej lahko koncentriramo na odpravo problema. Glede na program bodo učinki jasni po pet do šest tednih, zato se bom konec maja odločil, kaj bo z letošnjo sezono in svojo odločitev pojasnil na novinarski konferenci," je povedal Kozmus.
 
Ta bo ob morebitnem nadaljevanju težav izpustil sezono, saj ne želi tvegati dobrega rezultata na svojih petih olimpijskih igrah naslednje leto v Riu de Janeiru. Z zadnjih dveh olimpijskih iger se je najuspešnejši slovenski atlet vrnil z zlato in srebrno kolajno v metu kladiva.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.