Šport
24 ogledov

Kralj Henry bo še razmislil

Thierry Henry Arsene Wenger Arsenal odkritje kipa kip govor Youtube
Francoski nogometni napadalec Thierry Henry je odigral zadnjo tekmo za New York Red Bulls, je razkril nekdanji zvezdnik Arsenala in Barcelone na svoji spletni strani.

Thierry Henry je v New Yorku preživel štiri leta in pol, kaj bo 37-letnik, najboljši strelec v zgodovini francoske reprezentance, počel v prihodnje, pa še ni razkril. "Na žalost sem v soboto odigral zadnjo tekmo za New York Red Bulls. Že dolgo sem vedel, da bom po koncu pogodbe odšel. Nekaj tednov si bom vzel, da premislim in se odločim, kje bom odprl novo poglavje moje kariere," je zapisal Henry, ki se je v ZDA preselil leta 2011.

Henry je v dolgih letih na nogometnih igriščih osvojil skorajda vse, med drugim tudi svetovno prvenstvo leta 1998 v Franciji in evropsko prvenstvo dve leti kasneje. Za galske peteline je odigral 123 tekem, zabil pa 51 golov. Državni prvak je bil v Franciji, Angliji in Španiji, z Barcelono pa je leta 2009 osvojil tudi Ligo prvakov.

Športni direktor rdečih bikov iz New Yorka Gerard Houllier je že oktobra dejal, da bo Henry zapustil klub, ob tem pa namignil, da bo kariero nadaljeval in je ne bo končal. Pred časom je na povratek v London namignil tudi trener Arsenala Arsene Wenger, ki si nekdanjega zvezdnika želi ob sebi v strokovnem štabu. Henry je prav pri topničarjih pustil največji pečat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.