Šport > Nogomet
23 ogledov

Wenger potrdil: Henry se ne vrača!

thierry henry EPA
Namigovanja, da naj bi francoski nogometaš Thierry Henry še drugič odšel na posojo k Arsenalu, so naposled končana. Trener topničarjev Arsène Wenger je po tem, ko so govorice zanikali pri New York Red Bulls, potrdil, da se nekdanji igralec topničarjev ne vrača na Emirates.

Francoski nogometaš Thierry Henry, ki od leta 2010 igra za New York Red Bulls, je za Arsenal v 337 tekmah dosegel 228 golov – zadnjega februarja lani, ko se je za dva meseca vrnil na posojo k svojemu nekdanjemu klubu.

arsene wenger | Avtor: EPA EPA
Pred januarskim prestopnim rokom se je namigovalo, da naj bi Henry iz New Yorka znova letel na Otok, vendar sta obe strani dogovor zanikali. ''Mislim, da nekam odhaja. Pravkar se je vrnil s počitnic in ni pripravljen. V tem trenutku se ne ukvarjamo s tem. Ne bo se zgodilo,'' je potrdil Wenger.

Wenger: "Manjka nam ostrine in želje"

Trener topničarjev je v začetku novega leta povedal nekaj ostrih besed na račun svojih igralcev, ki se po njegovem mnenju niso najbolje izkazali. ''Nismo preveč dobri. V napadu ne ustvarjamo dovolj priložnosti. Občutek imam, da nam manjka ostrine in želje. Ne vem. Ali smo podcenjevali Southampton? Upam, da ne. Priložnosti, ki smo jih ustvarili, niso bile dovolj. Mislim, da si nismo zaslužili več. Naši igri sta manjkali prodornost in hitrost, manjkal je tudi namen. Izgledalo je, da je naš problem psihičen in ne fizičen,'' je povedal Wenger, čigar varovanci so na prvi dan novega leta remiziriali s Southamptonom.

Cazorla in Arteta v pomoč Adriánu

Poročali smo že o ponudbi Arsenala, ki je za nogometaša Atlética Madrida Adriána pripravljen odšteti več kot 12 milijonov evrov. Španski nogometaš je že lani postal tarča številnih angleških klubov, Wenger pa je prepričan, da bi se 24-letnik ob prisotnosti rojakov Santija Cazorle in Mikela Artete z lahkoto privadil na igro Arsenala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.