Šport > Nogomet
12 ogledov

Arsenal kupuje prvi

Adrian Lopez Academica Coimbra Atletico Madrid Evropska liga Wilson Eduardo EPA
Arsenal naj bi za napadalca Atletico Madrida Adriana Lopeza ponudil nekaj več kot 12 milijonov evrov.

Za Arsena Wengerja naj bi bila zanimiva tudi David Villa (Barcelona) in Fernando Llorente (Athletic Bilbao), Demba Baja (Newcastle) pa ni na seznamu želja, saj naj bi imel težave s poškodbami.

Za 24-letnega Adriana so topničarji sicer ponudili manj kot 18 milijonov evrov, kolikor znaša odkupna klavzula v njegovi pogodbi, pogovori med Arsenalom in Atleticom pa naj bi se začeli že pred božičem. Adrian je sicer v tej sezoni v veliki senci izjemnega soigralca Radamela Falcaa, zato je od 17 ligaških tekem le šestkrat zaigral v prvi postavi madridskega kluba, dosegel pa je le dva zadetka. V minuli sezoni je bil uspešen kar 18-krat.

Za Arsenal naj bi bil zanimiv tudi najstnik Southamptona Luke Shaw. Gre za branilca.

Ostali prestopi in govorice

Manchester City - Športni direktor brazilskega Corinthiansa Roberto de Andrade je zanikal govorice, da so v klubu prejeli ponudbo za vezista Paulinha. Ta naj bi bil vreden okoli 25 milijonov evrov.

Everton - Belgijski reprezentant Morouane Fellaini je izjavil, da bo spoštoval pogodbo in ostal v klubu do leta 2016, če ga Everton ne bo želel prodati. Vseeno si želi igrati v katerem od večjih klubov.

Chelsea/PSG - Ashley Cole se že nekaj časa povezuje z odhodom v Pariz. "Z njim se nismo pogovarjali, kontakta ni vilo. Carlo Ancelotti je bil njegov trener pri Chelseaju, zato se pojavljajo te govorice," je zdaj dejal športni direktor francoskega kluba Leonardo.

Bayer Leverkusen - Klub iz Leverkusna se resno zanima za dva najstnika Bayerna. V svoje vrste želi pripeljati 18-letna Emreja Cana in Mitchella Weiserja.

Liverpool - Daniel Sturridge je že opravil zdravniški pregled pri Liverpoolu in naj bi se iz Chelseaja preselil k Redsom. Rdeči razen Luisa Suareza nimajo pravega napadalca, zato se zanimajo tudi za Kevina Gameira (PSG), ki bi v Anglijo lahko prišel na posojo. Na poti iz Liverpoola pa naj bi bil urugvajski branilec Sebastian Coates, morebitne destinacije pa Juventus, Lazio ali Napoli.

Augsburg - Na prvi dan novega leta se je k nemškemu prvoligašu pridružil južnokorejski napadalec Ji Dong-won. Član Sunderlanda bo pri Augsburgu na posoji do konca sezone.

Reading - Menedžer Brian McDermott je v svoj klub že uspel zvabiti dosedanjega kapetana lizbonskega Sportinga Daniela Carrica, na tarči pa naj bi imel še kar nekaj nogometašev.

Komentarjev 1
  • Jakob Hočevar 15:16 01.januar 2013.

    Daniel Sturridge iz Chelsea FC naj bi jutri 2.1.2013 podpisal (prestopil) v Liverpool FC