Šport
31 ogledov

Kraljem se v sedmo ni izšlo

los angeles kings Reuters
Anže Kopitar je z Los Angeles Kings tokrat v domači dvorani Staples Center gostil Dallas Stars, ki so slavili visoko zmago s 5:2. Kopitar je na ledu preživel 28 minut in v tem času sprožila dva strela proti vratom tekmeca, a ni zadel.

Moštvi sta se to sezono prvič srečali, odkar je lani na šestih tekmah vsako zabeležilo po tri zmage. Branilci naslova Stanleyjevega pokala so v domači dvorani razočarali navijače, saj so imeli Los Angeles Kings izjemno priložnost za sedmo zaporedno domačo zmago, a je niso izkoristili.

V uvodni tretjini so najprej povedli gosti, ko je češki veteran Jaromir Jagr, devetkratni udeleženec tekem zvezd All-Star, zadel z igralcem več na ledu. A kralji so kmalu poskrbeli za izenačenje, ko je po podajah Dwighta Kinga in Aleca Martineza zadel Trevor Lewis. Tudi druga tretjina ni nakazovala, da bodo kralji danes led zapustili sklonjenih glav, saj so z golom zadnje tekme zelo razpoloženega Jeffa Carterja, podajalca sta bila Dustin Penner in Mike Richards, povedli. A tudi drugi del igre se je končal poravnan, saj so zvezde prek Codyja Eakina vnovič z igralcem več izenačile na 2:2.

V odločilni tretjini pa so zadevali le gosti. Ekipo je v vodstvo popeljal Brenden Morrow, nato je Jagr s svojim drugim golom na tekmi povišal na 4:2, ko je zadel devetič v sezoni, skupno pa je bil to zanj že 674. zadetek v ligi NHL, kar ga uvršča na deseto mesto najboljših strelcev lige vseh časov. Dokončno je kralje potopil Antoine Roussel, ki je zadel v prazno mrežo.

Liga NHL, Izidi:
Los Angeles Kings : Dallas Stars 2:5
(Anže Kopitar: 28 minut, 2 strela za LA)

Boston Bruins : Toronto Maple Leafs 4:2

New Jersey Devils : Buffalo Sabres 3:2 (kazenski streli)

New York Islanders : New York Rangers 1:2 (podaljšek)

Philadelphia Flyers : Pittsburgh Penguins 4:5

Washington Capitals : Florida Panthers 7:1

Carolina Hurricanes : Montreal Canadiens 2:4

Columbus Blue Jackets : Vancouver Canucks 2:1 (podaljšek)

Tampa Bay Lightning : Winnipeg Jets 1:2

Detroit Red Wings : Edmonton Oilers 3:0

Phoenix Coyotes : St. Louis Blues 3:6

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.