Šport
43 ogledov

Kraljevska etapa Poelsu, dirka Teunsu

Wout Poels EPA Wout Poels.
Nizozemec Wout Poels je zmagovalec sedme, kraljevske etape dirke po Poljski, ki se je po 132,5 kilometra končala v Bukowini Tatrzanski. Končni zmagovalec dirke je Belgijec Dylan Teuns, ki je v zadnji etapi ubranil prednost.

Kraljevska etapa je postregla s šestimi vzponi prve kategorije, tudi zahteven zaključek pa je bil napet vse do zadnjega metra. Za etapno zmago in s tem tudi končno zmago na 74. dirki po Pojski so se udarili najboljši.

V sprintu je bil najmočnejši Wout Poels pred Britancem Adamom Yatesom, Poljakom Rafalom Majko, Nizozemcem Wilcom Keldermanom in Dylanom Teunsom, ki so skozi cilj prišli v enakem času. Na koncu je to pomenilo, da je Teuns ubranil prednost v skupnem seštevku. Po sedmih etapah je bil za dve sekundi hitrejši od Majke in za tri od Poelsa.

V begu sta se danes znašla dva Slovenca Simon Špilak (Katjuša) in Domen Novak (Bahrain-Merida). Od ubežnikov se je sicer najdlje boril svetovni prvak Peter Sagan.

Špilak je bil na koncu najboljši Slovenec v etapi, bil je 47. z zaostankom 8:01 minute. Jan Tratnik (CCC Sprandi Polkowice) je bil 70., Matej Mohorič (UAE Emirates) 74., Novak 77. Najvišje skupno je na 47. mestu Špilak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.