Šport
20 ogledov

Kralji izgubili, Kopitar podal

Anže Kopitar Reuters
Kralji iz Los Angelesa so tokrat z 1:3 izgubili na gostovanju pri moštvu Florida Panthers. Pri edinem golu gostov je sodeloval tudi Anže Kopitar.

Sean Bergenheim, Mike Santorelli in Matt Bradley so zadeli za Florido, edini gol za goste pa je dosegel Drew Doughty. Kopitar, ki je na ledu preživel 20:18 minute in trikrat poskusil s strelom, je podal ob branilčevem golu, ko je ta zadel za 1:2.

Panterji so tako šele v osmem poskusu prvič premagali Los Angeles, z zmago pa so se zavihteli tudi na vrh jugovzhodne skupine. Manj zadovoljni so lahko pri Kraljih. Ti so na zadnjih desetih tekmah dosegli le po en gol ali pa sploh niso zadeli. S 119 doseženimi goli so celo najmanj učinkovita ekipa v ligi NHL. "To je za nas že slaba navada. Moramo najti način, kako zadeti večkrat," je bil po tokratnem dvoboju razočaran kapetan moštva iz Kalifornije Dustin Brown.

Na obračunu med Ottawo Senators in Nashville Predators (4:3) je za domačo ekipo dvakrat zadel Chris Phillips, ki je prišel do 1000. točke v ligi NHL. Phillips je zadel prvič po 75 tekmah, za Senatorje pa je dvakrat zadel tudi Jason Spezza. Minnesota je gostila Vancouver, ki se je veselil zmage s 5:2, prvič v karieri pa sta na isti tekmi zadela švedska dvojčka Henrik in Daniel Sedin. Henrikov nastop je bil vprašljiv zaradi poškodbe noge, a je le nastopil. Kapetan Vancouvra je tako zaigral 553. zapored, kar je drugi najdaljši niz zaporednih odigranih tekem v ligi NHL.

Ostali rezultati:

New Jersey Devils : St. Louis Blues           3:4**
Washington Capitals : Winnipeg Jets 2:3**
New York Islanders : Montreal Canadiens 2:4
New York Rangers : Tampa Bay Lightning 4:3*
Philadelphia Flyers : Toronto Maple Leafs 4:3
Columbus Blue Jackets : Dallas Stars 2:4
Phoenix Coyotes : Calgary Flames 2:1*

* - podaljšek
** - kazenski streli
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.