Šport
24 ogledov

Neprespani Kopitar zadel ob porazu

Anže Kopitar Reuters
16 gol Anžeta Kopitarja v letošnji sezoni lige NHL ni bil dovolj, da bi Los Angeles Kings vknjižili zmago proti Carolini. Domači Hurricansi so slavili zmago z 2:1.

Anže Kopitar je ob premoči Los Angelesa na ledu kralje popeljal v vodstvo v peti minuti, a je Carolina z goloma v drugi in tretji tretjini vpisala polni izkupiček. Izenačil je Čeh Jiri Tlusty, odločujoči gol pa je v četrti minuti zadnje tretjine dosegel Jeff Skinner.

Pri igri Los Angelesa je svoje naredila utrujenost. "Saj ni treba biti ne vem kakšen znanstvenik, da ugotoviš, kaj je šlo narobe. Ekipa je večer prej igrala v St. Louisu in v Raleigh prispela šele ob dveh zjutraj. Hurricanes je pokazal malo več od nas. Ni šlo za to, da bi se mi umaknili. Še vedno smo igrali na polno," je drugi poraz na gostovanju opravičeval trener Los Angelesa Darryl Sutter. Los Angeles bo v torek igral pri Tampa Bay.

Pesničan Jan Muršak ob porazu Detroit Red Wings ni dobil priložnosti za igro. Edmonton Oilers je vodilno moštvo lige v loteriji kazenskih strelov premagalo s 5:4. Odločilni zadetek je dosegel Ryan Nugent-Hopkins. V rednem delu je vnovič blestel Sam Gagner. Potem ko mu je na prejšnji tekmi uspelo zbrati kar osem točk, je tokrat dosegel dva gola in podajo.

Toronto je v gosteh kar s 5:0 premagal Ottawo. Vratar James Reimer je ubranil 49 strelov in drugič zapored ter tretjič v tej sezoni ostal nepremagan, medtem ko je moral Craig Anderson petkrat po plošček v mrežo. Reimer je na zadnjih dveh tekmah ubranil vsega skupaj 74 strelov.

Tampa Bay Lightning je s 6:3 premagala Florida Panthers. Martin St. Louis je vpisal hat-trick na svoji jubilejni 900. tekmi v ligi NHL, Steven Stamkos, ki ima makedonske in škotske korenine, pa je zabil svoj 34. gol v tej sezoni ter utrdil vodstvo na lestvici strelcev.

Liga NHL, izidi
Carolina Hurricanes
: Los Angeles Kings 2:1
(Anže Kopitar je dosegel zadetek za Los Angeles)

Edmonton Oilers : Detroit Red Wings 5:4 (kazenski streli)
(Jan Muršak ni bil v postavi Detroita)

Boston Bruins : Pittsburgh Penguins 1:2

Philadelphia Flyers : New Jersey Devils 4:6

Montreal Canadiens : Washington Capitals 0:3

Colorado Avalanche : Vancouver Canucks 2:3 (kazenski streli)

Ottawa Senators : Toronto Maple Leafs 0:5

Tampa Bay Lightning : Florida Panthers 6:3

New York Islanders : Buffalo Sabres 3:4 (kazenski streli)

Phoenix Coyotes : San Jose Sharks 5:3

Dallas Stars : Minnesota Wild 2:1 (kazenski streli)

Nashville Predators : St. Louis Blues 3:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.