Šport
17 ogledov

Kralji napolnili mrežo Nashvilla

sport 12.04.12. Los Angeles Kings, Los Angeles Kings center Mike Richards (10) c sport 12.04.12. Los Angeles Kings, Los Angeles Kings center Mike Richards (10) c
Aktualni prvaki Lige NHL Los Angeles Kings so v noči na torek s 5:1 premagalo Nashville Predators. Slovenski hokejist Anže Kopitar je v 22 minutah ostal brez podaje ali gola. S tremi zadetki se je izkazal njegov soigralec Jeff Carter, častni gol za Nahville je sedem minut pred koncem tekme prispeval Gabriel Bourque.

Jeff Carter je sinoči dosegel že peti hat-trick v karieri, v zadnji tretjini je dosegel kar dva v razmaku zgolj 19 sekund. Los Angeles je sinoči vknjižil zmago kljub dejstvu, da je proti Nashvillovim vratom sprožil le 16 strelov. Ti so zadostovali za kar pet golov. Jonathan Bernier je zbral 18 obramb in si prvič v karieri NHL prislužil pet nastopov v začetni postavi moštva. Za kralje sta zadela še Mike Richards in Dwight King, branilec Slava Vojnov pa je postavil rekord kariere s tremi podajami.

Gabriel Bourque je nekoliko omilil poraz gostov, zadel je 6:55 pred koncem tekme, plenilci pa niso v rednem delu zmagali že vse od 14. februarja, ko so doma ugnali Phoenix s 3:0.

Liga NHL; Izidi:
Los Angeles Kings : Nashville Predators 5:1
(Anže Kopitar brez gola ali podaje za Los Angeles)

Pittsburgh Penguins : Tampa Bay Lightning 4:3

Toronto Maple Leafs : New Jersey Devils 4:2

Phoenix Coyotes : Anaheim Ducks 5:4 (kazenski streli)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.