Šport
26 ogledov

Kralji razbili Boston

anže kopitar los angeles kings Profimedias
Hokejisti Los Angelesa so v severnoameriški ligi NHL gostovali pri Bostonu in slavili kar z 9:2. Anže Kopitar je za kralje je prispeval podajo za sedmi gol svoje ekipe.

Los Angeles, vodilna ekipa pacifiške skupine, ni imel usmiljenja do tretjega moštva v atlantski skupini. Kralji so mrežo tekmecev napolnili do vrha, še posebej učinkoviti so bili v drugem delu, ki so ga dobili s 4:0.

Anže Kopitar je v statistiko sezone dodal 34. podajo, tako da je zdaj na 52 tekmah pri 13 golih in 47 točkah. Njegov soigralec Milan Lucic, nekdanji igralec Bostona, pa je prvič po selitvi v Kalifornijo zaigral v nekdanji domači dvorani in obisk končal z dvema zadetkoma, pri drugem je bil podajalec Kopitar.

"Toliko, kolikor sem se veselil te tekme, sem tudi zadovoljen, da je mimo, tako da mi ni treba več razmišljati o tem, temveč le o preostanku tekem, ki nas čakajo v tej seriji gostovanj," je dejal Lucic, ki je bil osem let član Bostona, z njim je leta 2011 tudi osvojil Stanleyjev pokal. Navijači v Bostonu so ga zasipali z ovacijami, vzklikali "Looch", Bruins pa so predvajali tudi spominski filmček o svojem nekdanjem igralcu.

"Mislim, da so nas povsem osramotili. Igrali so zelo dobro, mi pa nismo bili niti blizu tiste ravni, na kateri bi morali biti," je povedal kapetan domačih Zdeno Chara. Za Boston je bil to eden hujših porazov, pred tem so nazadnje več zadetkov dovolili 3. marca 2008, ko jih je Washington premagal 10:2. Kralji so proti vratom tekmecev sprožili kar 57 strelov. Toliko jih je Boston dobil le še 18. marca 1965 proti Detroitu.

Los Angeles naslednja tekma čaka v noči na petek v New Yorku proti Islanders, nato pa jih v gosteh čakajo še New York Rangers, New Jersey, Washington, St. Louis in Nashville.

Rezultati:
Boston Bruins : Los Angeles Kings 2:9
Buffalo Sabres : Florida Panthers 4:7
Philadelphia Flyers : Anaheim Ducks 1:4
Columbus Blue Jackets : New York Islanders 2:3**
Montreal Canadiens : Tampa Bay Lightning 4:2
New Jersey Devils : Edmonton Oilers 2:1
St. Louis Blues : Winnipeg Jets 1:2**
Nashville Predators : Washington Capitals 3:5
Minnesota Wild : Dallas Stars 3:4*
Chicago Blackhwks : San Jose Sharks 0:2
Colorado Avalanche : Vancouver Canucks 1:3
Calgary Flames : Toronto Maple Leafs 4:3

* - podaljšek
** - kazenski streli

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.