Šport
22 ogledov

Kralji v zadnjih minutah izpustili zmago

Kopitar Quick Los Angeles Kings San Jose Sharks NHL končnica Reuters
Moštvo Los Angeles Kings je v Staples Centru gostilo Calgary Flames in zmago zapravilo v zadnjih minutah rednega dela, potem ko je že vodilo s 3:1. Calgary je izenačil, v podaljšku pa zmagal s 4:3. Odločilni gol je prispeval Mark Giordano. Anže Kopitar je za kralje prispeval podajo pri vodstvu z 2:0.

Hokejistom Los Angelesa se je tri minute pred koncem rednega dela stemnilo pred očmi. Potem, ko so že vodili, so najprej dobri dve minuti pred koncem gostje z golom Johnnyja Gaudreaua ujeli priključek za 2:3, nato pa je isti igralec izenačil minuto pred koncem, dosegel pa je tudi prvi gol za Calgary v 19. minuti druge tretjine, ko je zadel za 1:3.

Calgary je v podaljšku zmagal s 4:3, odločilni gol je v peti minuti dodatnega dela prispeval Mark Giordano, gostitelji so se tako morali zadovoljiti zgolj s točko. S to se je zadovoljil tudi Anže Kopitar, ki je za Kralje prispeval podajo za vodstvo z 2:0. Poskusil je še s strelom na gol, a ni bil uspešen. Calgary je s tokratno zmago prekinil negativni niz osmih porazov, hkrati pa zabeležil tudi prvo zmago v gosteh po skoraj mesecu dni.

Jonathan Quick v vratih Los Angelesa ni našel recepta, kako ustaviti razpoloženega Gaudreauja, skupaj je sicer pred golovo črto ustavil 24 strelov. Bolj razpoložen je bil v nasprotnih vratih Jonas Hiller, ki je zbral 31 obramb. Gole za Kralje so prispevali Trevor Lewis, Marian Gaborik in Jamie McBain.

Liga NHL, izidi:

Los Angeles Kings : Calgary Flames 3:4*
Columbus Blue Jackets : Nashville Predators 1:5
Vancouver Canucks : Arizona Coyotes 7:1
Washington Capitals : Ottawa Senators 2:1
Florida Panthers : Pittsburgh Penguins 4:3**
Anaheim Ducks : San Jose Sharks 3:2*

* - po podaljšku
** - po kzenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.