Šport
106 ogledov

Kralji zmagali drugič na zadnjih 15 tekmah

Anže Kopitar
Mož odločitve je bil novinec moštva Carl Grundstrom. Anže Kopitar ni vpisal novih točk.

Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL s 3:2 premagali Anaheim Ducks, slast zmage so okusili šele drugič v zadnjih 15 tekmah. Junak tekme je bil novinec pri kraljih Carl Grundstrom, ki je dosegel drugi gol v drugem nastopu v dresu Los Angelesa. Anže Kopitar je ostal brez točke.

Los Angeles je vse tri gole dosegel že v prvi tretjini, najprej je bil uspešen Dustin Brown, za njim Kyle Clifford in nato še Grundstrom. Vmes je za Anaheim na 1:2 znižal Daniel Sprong, v zadnji tretjini na 2:3 Jakob Silfverberg.

Enaindvajsetletni Šved Grundstrom je postal drugi novinec v vrstah Los Angeles Kings, ki je gol na prvih dveh tekmah. Pred njim je to uspelo le še Brianu Boylu.

Obe moštvi iz Kalifornije imata za seboj slabo sezono, Anaheim je 14. na zahodu, Los Angeles pa 15. in pet točk za tokratnimi tekmeci. V naslednjih štirih tednih se bosta moštvi srečali še dvakrat. Čeprav nimata več pravih možnosti za preboj v končnico, bosta lokalni tekmi vseeno nekaj posebnega.

"Obe ekipi nista v položaju za končnico, toda igramo za ponos. Anaheim je bil vedno naš tekmec," je dejal Clifford.

Washington je vknjižil sedmo zaporedno zmago, tokrat je premagal Winnipeg s 3:1. Matthew Thachuk je ob zmagi njegovega Calgaryja s 6:3 proti Vegasu prvič v karieri dosegel tri gole in eno asistenco. Mikael Backlund je dodal dva gola in eno asistenco.

Boston je v rednem delu tekme izgubil prvič po januarju, s 4:2 je bil boljši Pittsburgh. Florida je s 6:1 nadigrala Detroit.

Liga NHL, izidi:

Florida Panthers - Detroit Red Wings 6:1
Washington Capitals - Winnipeg Jets 3:1
Pittsburgh Penguins - Boston Bruins 4:2
Calgary Flames - Vegas Golden Knights 6:3
Anaheim Ducks - Los Angeles Kings 2:3
(Anže Kopitar ni dosegel točke v 22:47 minute za LA Kings)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice