Šport
23 ogledov

''Kranjec je eden najboljših na svetu''

kenneth gangnes EPA
Najboljši norveški skakalec in vodilni po prvi seriji tekme v Vikersundu je moral na domači letalnici športno čestitati slovenskemu mojstru letenja Robertu Kranjcu.

Norveški navijači so se na prizorišču domače tekme v Vikersundu nadejali zmage Kennetha Gangnesa, ki je v prvi seriji poletel 234,5 metra in ugnal vso konkurenco. Za njim sta se zvrstila Robert Kranjec (236 m) in Peter Prevc (226,5 m). 

Vodilni v skupnem seštevku za svetovni pokal je v finalni seriji zaostal za Noriakijem Kasaijem in se moral zadovoljiti s solidnim četrtim mestom, s katerim je še povečal svojo prednost v skupnem seštevku za svetovni pokal pred Severinom Freundom.

robert kranjec | Avtor: EPA EPA
Z odličnim skokom v finalu (239 m), kateremu ni mogel prarirati niti norveški favorit, pa se je do prve zmage po 27. januarju 2013 dokopal Kranjec, ki je Gangnesu preprečil slavje pred domačimi gledalci.

''Seveda bi bilo lepo zmagati pred domačim občinstvom, vendar sem zelo zadovoljen z drugim mestom. Užival sem v skokih, kar je bil tudi moj glavni cilj. Zelo sem vesel. Tekma je bila zahtevna zaradi vetra in manjših hitrosti. Upam, da bom v naslednjih dneh letel daleč,'' je povedal Gangnes in dodal: ''Ne morem se pritoževati nad drugim mestom. Robert Kranjec je eden najboljših letalcev na svetu.''

ander fannemel | Avtor: EPA EPA
Norvežan je prepričan, da bi na preostalih dveh tekmah v Vikersundu lahko videli nov svetovni rekord.

''Rekord je mogoče doseči. Upam, da nas bo žirija spustila čez 240, potem pa se lahko marsikaj zgodi,'' je povedal Gangnes, ki je na domačih tleh potrdil, da tudi on spada med letalsko elito. ''Poleti so bili moja šibkost. V Kulmu sem bil dober in lepo je videti, da tisto srebro ni bilo naključje.''

Možnost, da bi nekdo popravil njegovo znamko (251,5 m), pa dopušča tudi svetovni rekorder Anders Fannemel. ''Da, mislim, da je možno doseži nov rekord. Ne verjamem, da bi lahko spremembe vplivale na najdaljše skoke. To bi se lahko zgodilo že v poskusni seriji, ko je Prevc skočil 241 metrov,'' je povedal Fannemel.

Komentarjev 1
  • janšagovno 12:50 13.februar 2016.

    Škoda da janez janša ni komentiral