Šport
29 ogledov

Kranjec: "Valentino Rossi bolj usekan od nas"

Kranjec Planica svetovni pokal smučarski skoki poleti Boštjan Tacol
Robert Kranjec po osvojitvi malega kristalnega globusa z novinarji o domala sanjski sezoni, izvrstnem vzdušju v slovenski reprezentanci in občudovanju Valentina Rossija.

"Izpolnil sem vse cilje, ki sem si jih zadal pred sezono. Le na novoletni turneji nisem bil na stopničkah, ampak četrti (v Bischofshofnu, op. a.). Nekaj ciljev za prihodnost imam, ampak zdaj je čas za počitek in polnjenje baterij. Spet moram postati lačen treningov in skokov.  Od aprila do danes sem garal, moram se malo spočiti, ker me počasi začenja že vse boleti," je po osvojitvi malega kristalnega globusa za zmago v poletih povedal Robert Kranjec.

Goran Janus: "Če bi to pričakoval, bi bil nor"

Z novo infrastrukturo v Planici se ponujajo pogoji za nadgradnjo rezultatov.
Gotovo. Ko bo zgrajen nordijski center, se nam ne bo treba več voziti naokrog, saj bomo imeli 120-metrsko skakalnico doma. Mislim, da je to dobra prednost za mlade, ki prihajajo. Sam te priložnosti nisem imel, da bi lahko treniral v Planici. Vesel sem za tiste, ki jo bodo imeli.

Kako ste zadovoljni s strokovnim štabom?
Vzdušje je sproščeno, kakovostno se vadi. Vsak iz strokovne ekipe nadzoruje svoje področje. Goran (Janus, op. a.) pusti ostalim, da vodijo sistem. Je neke vrste selektor – odličen. Poznam ga že od prej. Ko je bil imenovan za glavnega trenerja.  Ne da bi dvomil o njem … Ampak Goran je ena posebna pojava, vseskozi je pri njem prisoten hec.

Že lani ste govorili, da je dobro vzdušje v ekipi …
Saj je bilo, ampak letos je še boljše. Goran je prinesel nekaj. V zadnjih štirih, petih letih uživam v tem športu. Vselej je dobro vzdušje, Ko pa sem bil star 23, 24, 25 let, mi je bilo zelo težko.

Se veselite dopusta v Indiji?
Seveda! Nahrbtnik na ramo in 'gas'!

Zdaj boste znova potegnili motor iz garaže. Že imate v mislih kakšno destinacijo?
Ja, s kolegom greva v Brno, na Grobnik gotovo tudi. Po cesti pa bolj ne kot da. Razen če bi se Špela (žena, op. a.) rada peljala kam na kavo.  Če pa bom dobil kakšno družbo … Nimam veliko prijateljev, ki bi se vozili po cestah. Bolj se po pistah.

Si boste odšli kam ogledat kako dirko Valentina Rossija in druščine v MotoGP?
Šel bi ga gledat, če bi imel karte za dobra mesta, da dobro vidiš. Seveda navijam za Rossija. Najboljši je. A zame je dobro, tudi če je deseti.

Bi ga radi osebno spoznali?
Že v podjetju Akrapovič, ko so mu nekoč peljali izpušni sistem, so čakali na srečanje z njim eno leto. Najbrž ga ne bom spoznal, ampak saj ga gledam že po TV. Urnik ima povsem zapolnjen.

Morda bi vas pa tudi on rad spoznal …
Ko so šli k njemu iz Akrapoviča, sem jim dal svojo kartico, na katero je napisal posvetilo. Dejal je, da ve, kaj so skoki in da smo malo 'usekani'. Ampak po moje se je zmotil. On je bolj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.