Šport
19 ogledov

Krim na pol poti do finala Lige prvakinj

krim mercator viborg mavsar Anže Petkovšek
Rokometašice Krima Mercatorja so na prvi polfinalni tekmi Lige prvakinj v gosteh premagale Larvik s 24:22 (16:9). Ljubljančanke so vodile od prve do zadnje minute, čeprav so pred tekmo za favoritinje veljale Norvežanke. Povratna tekma bo v soboto v Stožicah.

Ljubljančanke so pred tekmo opozarjale, da je Larvik nesporen favorit, vsaj na domači tekmi, kjer se je približno 3500 domačim navijačem pridružila tudi skupina navijačev Krima. Toda na igrišču v Areni Larvik tega ni bilo videti. Gostje so z izvrstnim začetkom hitro prišle do visoke prednosti, ki je kljub slabši predstavi v drugem polčasu niso več izpustile iz rok. Na povratno tekmo bodo šle tako z dvema goloma naskoka.

Mavsarjeva poskrbela za začetno vodstvo

Tiselj tokrat zaradi poškodbe ni mogel računati na visoko švedsko zunanjo igralko Linneo Torstensson, zato pa je tekmo začel z vratarko Jeleno Grubišić, krilnima igralkama Tamaro Mavsar in Carmen Martin, krožno napadalko Danielo Piedade in zunanjimi igralkami Andreo Penezić, Nino Wörz in Barbaro Lazović. Ta postava je izvrstno začela. V obrambi Larviku ni pustila lahkih metov, na drugi strani pa je bila v napadu učinkovita Mavsarjeva, ki je s tremi goli (zadela je še Marina Vergeljuk s sedmih metrov) poskrbela za vodstvo kar s 4:0.

Krimovke z delnim izidom 6:0

Domače so nato posegle po minuti odmora, ki pa ni prinesla sprememb, saj je Penezićeva v naslednjem napadu zabila že za 5:0 v osmi minuti. Čeprav so nato Norvežanke poskusile s "flajštrom" na Penezićevi, pa je hrvaška reprezentantka v deveti minuti zabila že za 6:0. Domače so prvi gol dosegle šele v deseti minuti, a do takrat so se krimovke že otresle vsake živčnosti in so nadaljevale izvrstno predstavo. V 15. minuti so vodile že z 9:2, tudi po zaslugi Grubišićeve, ki je do 19. minute zbrala že sedem obramb. Kljub menjavam in dvema izključitvama slovenske prvakinje tekmicam niso pustile blizu in drugi polčas začele s kar sedmimi goli prednosti.

Prednost začela nevarno kopneti

Drugi polčas so domače začele precej agresivneje in se tudi zaradi dveh dvominutnih izključitev Krimovih igralk na 12:16 in 13:17. Krim se je v teh trenutkih lovil, ni našel poti skozi Larvikovo obrambo, na drugi strani pa je Gro Hammerseng v 39. minuti svojo ekipo približala na zgolj tri zadetke zaostanka, lahko pa bi bilo še huje za Tisljevo ekipo, če ne bi Grubišićeva obranila še nekaj domačih poskusov. V 41. minuti je Susann Müller vendarle prinesla malce olajšanja s prvim ljubljanskim golom iz igre v drugem polčasu (18:14).

Grubišićeva ohranila mirno kri

A napad dvakratnih evropskih prvakinj v teh trenutkih nikakor ni stekel, igre iz prvega polčasa ni bilo več zaslediti. Posledično so gostiteljice zaostanek v 47. minuti znižale na zgolj 16:18, dva zadetka razlike pa sta bila tudi ob začetku zadnjih desetih minut. Hammersengova je imela celo priložnost za 18:19, a je dvoboj iz oči v oči dobila Grubišićeva. A v 53. minuti je Isabel Blanco le znižala na 19:20 in poskrbela za napete zadnje minute. V teh so gostje znale zadržati rahlo prednost, ki pa jim pred povratnim obračunom nikakor ne zagotavlja še prav ničesar.

Najboljša strelka pri Krimu, ki je tekmo izvrstno odprl in povedel tudi že za sedem golov, a z malce slabšo predstavo v drugem polčasu poskrbel za napeto končnico, je bila Susann Müller z osmimi goli.

Györ z minimalno prednostjo

Rokometašice madžarskega Györa so v prvi polfinalni tekmi evropske lige prvakinj danes v Bukarešti premagale romunsko Oltchim Valceo s (24:22). V zmagoviti ekipi je bila najbolj učinkovita Anita Görbicz, v poraženi Katarina Bulatović, obe sta dosegli po osem golov. Povratna tekma bo v četrtek, 11. aprila, v Veszpremu.

Liga prvakinj, polfinale:

Larvik : Krim Mercator 22:24 (9:16)
Hammerseng 6, Edin 4; Müller 8, Penezić 4, Mavsar 3.

Györ : Oltchim Valcea 24:22 (14:10)
Görbicz 8; Bulatović 8.

Liga prvakinj, polfinale:

Larvik : Krim Mercator 22:24 (9:16)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.