Šport
58 ogledov

Krimovke in Celjani dobili tekmece

krim Anže Petkovšek
Rokometašice Krima Mercatorja bodo v skupinskem delu evropske lige prvakinj v sezoni 2015/16 nastopile v skupini A. Prav tako bodo v moškem tekmovanju v skupini A zaigrali Celjani.

V skupini A so poleg Krimovk še norveški Larvik, ruski Rostov in zmagovalka predkvalifikacijske skupine 2, v kateri nastopajo danski Esbjerg, romunska Baia Mare, beloruski Minsk in turška Ankara.

V skupini B bodo igrali madžarski Ferencvaros, nemški Thüringer, hrvaška Podravka Vegeta in francoski Fleury Loiret, v skupini C danski Midtjylland, makedonski Vardar Skopje, avstrijski Hypo Niederösterreich in zmagovalka predkvalifikacijske skupine 1 (madžarski Györ, norveški Glassverket, nizozemski Dalfsen in srbski Radnički Kragujevac), v skupini D pa črnogorska Budućnost, romunska Bukarešta, švedski Sävehof in poljski Lublin.

Tudi Celjani v skupini

Tudi rokometaši Celja Pivovarne Laško so v avstrijski prestolnici dobili tekmece v prenovljeni evropski Ligi prvakov. Slovenski prvak bo v sezoni 2015/16 igral v skupini A, v njej so še nemški Kiel, madžarski Veszprem, francoski PSG, poljska Wisla Plock, hrvaški Zagreb, turški Bešiktaš in nemški Flensburg-Handewitt.

V skupini B bodo nastopili španska Barcelona, poljski Vive Tauron Kielce, makedonski Vardar Skopje, danski Kolding Koebenhavn, madžarski Pick Szeged, nemški Rhein-Neckar Löwen, švedski Kristianstad in francoski Montpellier.

Manj elitno skupino C tvorijo španska Naturhouse La Rioja, beloruski Meškov Brest, ruski Čehovski medvedi, portugalski Porto, srbska Vojvodina in slovaški Tatran Prešov, skupino D pa makedonski Metalurg Skopje, danski Skjern, ukrajinski Motor Zaporožje, švicarski Kadetten Schaffhausen, romunska Baia Mare in zmagovalec predkvalifikacijske skupine, v kateri bodo nastopili norveški Elverum, avstrijska Alpla Hard, Borac Banja Luka iz BiH ter nizozemski Lions.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.