Šport
15 ogledov

Krimovke vrnile Larviku za lanski poraz

(Krim Mercator - Sävehof) Saša Despot
Varovanke Toneta Tislja so sijajno otvorile drugi del elitnega tekmovanja, premagale so norveški Larvik (24:18), ki jih je lani izločil v polfinalu. Na drugi tekmi skupine 2 sta si Györ in Budućnost razdelila plen (23:23).

Norvežanke so Krim lani zlahka ugnale na zadnji stopnički pred finalom, potem ko so v Stožicah slavile s 27:19 (prvo tekmo v Skandinaviji je dobil Krim s 24:22). Tokrat je Larvik zaostajal skozi celotno srečanje, v zadnjih minutah pa se ni niti enkrat resno približal Ljubljančankam, ki so na koncu slavile z najvišjo prednostjo na srečanju (24:18). Blestela je predvsem Sergeja Stefanišin s 17 obrambami, na drugi strani je nekdanja krimovka Cecilie Leganger ustavila le en strel manj. 

Ljubljano so pozimi zapustile štiri rokometašice: Carmen Martin, Linnea Torstensson in Patricia Vizitiu, v Zagorje pa se je vrnila posojena Neli Irman. Tokrat se manj igralk v rotaciji ni poznalo, kar je priznal tudi trener Tone Tiselj.

Obramba kot modri zid  

Domačinke so začele odlično v obrambi, v prvih osmih minutah niso dobile zadetka in v Stožicah po golu Oane Manee povedle s 3:0, čeprav so vmes za dve minuti ostale brez izključene Andree Penezić. Stefanišinova je nato vendarle kot prva uspela premagati Nora Mørk. Ljubljanska vratarka je tekmo sicer odprla zelo dobro in hitro zbrala tri obrambe. Na drugi strani je Norvežanke v igri držala nekdanja krimovka Legangerjeva. Po polovici prvega dela so gostiteljice vodile za tri (6:3), vse tri zadetke za gostje je dosegla Mørkova.

(Krim Mercator - Larvik) | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
V naslednjih minutah so se Skandinavke nekajkrat uspele približati na gol zaostanka in Tone Tiselj je v 23. minuti zahteval "time-out". Slovaška sodnika Peter Brunovsky in Vladimir Čanda sta puščala ostro igro, v kateri so se bolje znašle Ljubljančanke. Po dveh zaporednih golih robustne romunske krožne napadalke Manee so spet vodile za tri (11:8). Končni izid prvega polčasa je z golom v zadnji sekundi postavila Linn Jørum Sulland (12:10). V prvem delu sta bili razpoloženi obe vratarki, bolj uspešna je bila vendarle domača, ki je zbrala sedem obramb.

Stefanišinova zaklenila vrata

Na začetku drugega polčasa sta bili ekipi malce bolj strelsko razpoloženi, a po nekaj minutah je spet prevladala trdnost obeh obramb. Krim je vsekozi vzdrževal prednost nekaj golov, v 47. minuti pa so Ljubljančanke povedle z otipljivo prednostjo štirih zadetkov (19:15). Gostujoči trener Ole Gustav Gjekstad je tako zahteval že drugo minuto odmora v nadaljevanju, toda domačinke so v zadnjih deset minut vseeno vstopile s +4, potem ko je Stefanišinova ubranila že 14. strel.  

Protinapadov Larvika ob disciplinirani obrambi Krima še vedno ni bilo na spregled, v rezultatskem stiku je Norvežanke obdržala Legangerjeva, ki je Tamari Mavsar ubranila sedemmetrovko. Na 19:16 je znižala Gro Hammerseng-Edin, a ji je hitro odgovorila Daniela Piedade (20:16). Svetovna prvakinja z Brazilijo je nato izničila še gol Larvika s sedmih metrov (21:17), zmago slovenskih prvakinj pa je v 56. minuti zapečatila Barbara Lazović-Varlec s svojim prvim golom večera (22:17). Gostiteljice so se z zmago (24:18) povzpele na prvo mesto skupine 2.

Remi Madžark in Črnogork

V skupini 2 se bodo krimovke srečale še z Budućnostjo in Györom, ki sta na prvi tekmi na Madžarskem remizirala (23:23).

Liga prvakinj (drugi del), 1. kolo:

SKUPINA 1
Midtjylland : Savehof 25:24 (12:14)

Nedelja ob 18.00:
Vardar - Thuringer

Lestvica:
1. Midtjylland 2 točki
2. Vardar Skopje 0 (-1)
3. Thuringer 0 (-1)
4. Savehof 0

SKUPINA 2
Krim : Larvik 24:18 (12:10)
Penezić 7, Manea 4, Krpež in Piedade po 3; Mörk 6, Kristiansen 4.

Györi ETO : Budućnost 23:23 (9:13)

Lestvica:
1. Krim Mercator Ljubljana 2 točki
2. Budućnost Podgorica 1 
3. Györi ETO 1
4. Larvik 0 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.