Šport
12 ogledov

Kriza vse globja: 14. poraz na 16. tekmi

Jerry Kuhn telemach olimpija vienna dunaj Saša Despot
Hokejisti Telemach Olimpije so v 16. krogu lige Ebel v Ljubljani izgubili z 1:2 (0:1, 1:0, 0:2). Zmaji tudi pod vodstvom novega trenerja Iva Jana ne ujamejo zmagovalnega ritma.

Ljubljanski hokejisti so v 16. tekmi razširjenega avstrijskega prvenstva zabeležili še 14. poraz. Še tretjič v zadnjih 12 dneh jih je premagal vodilni Bolzano, ki je bil še drugič boljši v dvorani Tivoli.

Tekma je bila enakovredna, po zanimivosti pa najbrž najslabša izmed treh medsebojnih obračunov. Obe ekipi sta poskušali biti kar se da disciplinirani v obrambi, stoodstotnih priložnosti ni bilo veliko, tudi tokrat pa so jih več izkoristili Italijani, pri katerih se je v Tivoliju predstavil tudi Žiga Pance, slovenski reprezentant je pri Bolzanu na preizkušnji.

Janove zamisli brez učinka

Trener ljubljanskega moštva Ivo Jan je tokrat poskusil z nekaterimi menjavami v napadalnih trojkah, a pravega učinka ni bilo. V prvem delu so bili Slovenci sicer za odtenek boljši tekmeci, a povedli so gosti, ko je v predzadnji minuti številčno premoč na ledu izkoristil Macgregor Sharp.

Blackwater zadel v ''power playu''

V drugi tretjini so Italijani zagospodarili na ledu, a je Ljubljančane reševal vratar Jeremy Kuhn. Gostiteljem se je imenitna priložnost ponudila v 29. minuti, ko sta bila v razmaku petih sekund izključena dva igralca Bolzana, toda že 42 sekund kasneje je moral na kazensko klop tudi Pascal Morency, izrazite priložnosti pa si Janovi varovanci v tem času niso priigrali, Zato pa so bili uspešnejši v naslednjem "power playu", ko je iz bližine zadel Judd Blackwater.

Gostje zabili zadnji žebelj

Toda nove nevšečnosti za ljubljansko ekipo so se začele na začetku zadnjega dela, ko se je pred vrati Kuhna najbolje znašel Mathieau Beaudoin. Domači so nato poskušali izenačiti, a njihovi napadi so bili jalovi. Tudi v zadnji minuti in 20 sekund, ko je namesto Kuhna v igro prišel šesti igralec, tri sekunde pred koncem so prejeli še en zadetek, s strelom v prazen gol se je med strelce vpisal Mark Santorelli.

Liga Ebel, rezultati:

Telemach Olimpija : Bolzano 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
Blackwater (36); Pichet (19), Beaudoin (42), Santorelli (60)

Graz 99ers : Dornbirn 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Vienna Capitals : Innsbruck 3:2 (2:1, 1:0, 0:1)
KAC Celovec : Liwest Linz 5:1 (4:0, 1:0, 0:1)
VSV Beljak : Red Bull Salzburg 3:4 (1:2, 1:1, 1:1)
SAPA Fehervar : Orli Znojmo 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)

Sobota ob 17.30:
Telemach Olimpija - Dornbirn

Komentarjev 1
  • zic 22:27 25.oktober 2013.

    valda, da se ne skockajo, ker tako slabih igralcev olimpija še ni imela. tujcem kupit letalske karte, pobrat jdrsalke in sterat domov!! sramota od kluba!!!