Šport
34 ogledov

Krvavi konec: Kličko obranil naslov WBC

vitalij kličko charr
1/17
Reuters
Ukrajinec Vitalij Kličko je na na težkokategornem dvoboju v Moskvi obdržal svoj naslov po verziji WBC, potem ko je sodnik prekinil borbo v četrti rundi. Kličko je namreč prebil desno arkado Manuela Charra.

Boksarski šampion Ukrajinec Vitalij Kličko je sinoči v Moskvi pred 30.000 gledalci s tehničnim knockoutom uspešno ubranil naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po verziji WBC. Kličko je izzivalca, Nemca libanonskih korenin Manuela Charra, premagal v četrti rundi, ko se je sodnik odločil za prekinitev dvoboja zaradi poškodb nemškega boksarja.

Charr je med dvobojem utrpel veliko ureznino čez desno oko, sodnik pa je zaradi krvavitve nemškega boksarja po 56 sekundah boja v četrti rundi dvoboj prekinil. Starejši od bratov Kličko, ki je že dopolnil 41 let, je tako v karieri dobil 45 od skupaj 47 profesionalnih dvobojev, naslov prvaka po verziji WBC pa je uspešno ubranil še devetič zapored. Za 27-letnega nemškega boksarja je bil to prvi poraz v karieri.

"Žal je sodnik prekinil dvoboj. A Manuel je zelo pogumen fant z velikim srcem in pravi borec. Mislim, da je pred njim lepa kariera," je po dvoboju dejal stari - novi svetovni prvak in dodal: "Malo sem razočaran, saj sem si želel zmagi s pravim knockoutom, ne pa s tehničnim. Oba s Charrom sva bila pripravljena nadaljevati dvoboj, a odločil je zdravnik." Kličko je še povedal, da dvoboj v ruski prestolnici v olimpijskem športnem parku še ni bil njegov zadnji v karieri, čeprav si v domovini gradi novo kariero v politiki. Še enkrat več je poudaril: "Nič ni nemogoče. Za zdaj vam še nisem pripravljen dati dokončnega odgovora o moji profesionalni karieri."

Do te borbe je bil 27-letni Charr na 21 dvobojih, 11 nokavtov, še neporažen. Kličko je izboljšal svojo statistiko na 45-2, od tega je 40-krat zmagal z nokavtom. Naslov WBC ima v lasti že od leta 2004, njegov brat Vladimir pa si je nadel pasove WBA, WBO in IBF.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.