Šport
25 ogledov

David Haye z knockoutom pokosil Chisoro

david haye dereck chisora EPA
Britanec David Haye je v posebnem boksarskem dvoboju težke kategorije, v ring sta stopila suspendirani Dereck Chisora in upokojeni Haye, znana pretepača, ki sta se letos pomerila že zunaj ringa, odčital lekcijo Chisori. Že v 5. rundi je namreč slavil zmago s knockoutom, svojo 26. v karieri.

Britanska boksarja nimata uradne licence, dvoboj pa tudi ni bo potekal pod okriljem britanske boksarske zveze. A dvoboj, kjer ni bilo v igri nobenega svetovnega naslova, si je na stadionu nogometnega kluba West Ham ogledalo več kot 30.000 ljudi, ki so prišli na svoj račun.

Britanska boksarska zveza je Chisori, ki je februarja ob porazu proti Ukrajincu Vitaliju Kličku - ta je po točkah ubranil naslov prvaka v težki kategoriji po verziji WBC - "zablestel" predvsem po svojih izpadih, odvzela boksarsko licenco. Chisora je Kličku pred dvobojem na uradnem tehtanju med drugim prisolil zaušnico, z vodo v ustih je pred dvobojem pljunil Vitalijevega brata Vladimirja Klička, ki je bil bratov sekundant ob ringu, poleg tega pa se je na novinarski konferenci po dvoboju v Münchnu za nameček stepel še z rojakom, nekdanjim prvakom Hayem, ki je bil takrat ob ringu v vlogi novinarja. Chisora si je pred tem že prislužil suspenz boksarske zveze WBC, prav tako pa je zaradi omenjenih prekrškov moral plačati 50.000 dolarjev kazni. Haya britanska boksarska organizacija ni vpletla v preiskavo, saj kot upokojeni boksar nima več licence te organizacije.

Z dvobojem sta uradno suspendirani in uradno upokojeni boksar račune poravnala v ringu in pri tem tudi bogato zaslužila. Pokroviteljstvo nad dvobojem je prevzela boksarska zveza iz žepne državice Luksemburg, saj britanska boksarska organizacija z boksarjema ni želela imeti opravka.

David Haye | Avtor: EPA EPA
Haye se je upokojil julija lani, ko mu je Ukrajinec Vladimir Kličko v Hamburgu v dvoboju za naslov prvaka v težki kategoriji odvzel pas verzije WBA. Trije sodniki so takrat Kličku prisodili zmago s 117:109, 118:108 in 116:110. Kličko je postal nesporni kralj težke kategorije, saj je bil že prej prvak po verzijah WBO, IBO in IBF. Zdaj Haye sanja o obračunu s starejšim Kličkom, Vitalijem. "Vitaliju sem poslal sporočilo, ki mu bo nagnalo strah v kosti. Presenečen bi bil, če bi se po današnjem dvoboju še upal srečati z mano v ringu," je bil po dvoboju v Londonu "glasen" Haye.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.