Šport
27 ogledov

Kup nepravilnosti v Roland Garrosu

teniška žogica roland garros pesek igrišče tenis EPA
Francoski finančni preiskovalci so preiskali prostore francoske teniške zveze ter opravili hišno preiskavo na domu predsednika zveze Jeana Gachassina zaradi suma korupcije in finančnih prevar, so poročali francoski mediji.

Preiskave so povezane s sumi o nezakoniti preprodaji vstopnic za odprto teniško prvenstvo Francije ter nepravilnostmi v postopku dodelitve posla za obnovo in posodobitev glavnega teniškega stadiona v pariškem kompleksu Roland Garros, kjer vsako leto gostijo drugi teniški turnir za grand slam v sezoni.

Pod drobnogledom finančne policije se je znašel nekdanji sloviti igralec ragbija 74-letni Jean Gachassin, zaradi majhne postave se ga je med ragbisti prijel vzdevek Peter Pan, ki je od februarja 2009 na čelu francoskega tenisa.

Preiskovalci so na sedežu zveze in na njegovem domu zasegli dokumentacijo v okviru preiskave domnevnih finančnih malverzacij.

O preprodaji že februarja

Predsednik zveze se je znašel pod težo očitkov in obtožb nezakonite preprodaje vstopnic za OP Francije, ob tem pa naj bi preiskovalci sumili tudi na nezakonitosti pri načrtovani obnovi kompleksa Roland Garros, ki med drugim vključuje namestitev premične strehe nad glavnim prizoriščem turnirja.

Francoski satirični časnik Le Canard Enchaine je februarja poročal o preprodaji vstopnic za French Open, vstopnice naj bi predsednik prodal prijatelju na turistični agenciji, v tej verigi naj bi se znašla agencija v kraju Tarbes na jugu Francije, kjer so tudi opravili preiskavo, ki naj bi nato te vstopnice po petkrat dražji ceni prodala naprej.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.