Šport
48 ogledov

Na Roland Garrosu v igri 32 milijonov

teniška žogica roland garros pesek igrišče tenis EPA
Francoska teniška zveza je sporočila, da bo nagradni sklad na letošnjem odprtem prvenstvu Francije v Parizu višji za 14 odstotkov, kar pomeni, da bo znašal 32.017.500 evrov.

Zmagovalca med posamezniki Rolanda Garrosa, turnir bo med 22. majem in 5. junijem, bosta za zmago dobila po dva milijona evrov, torej 200.000 evrov več kot lani.

Največji porast pri višinah nagrad bo za drugi in tretji krog ter osmino finala. Tam se bodo zneski povišali za skoraj 20 odstotkov.

"To je zadnje povišanje v štiriletnem načrtu. Skupno se je nagradni sklad v tem štiriletnem obdobju povečal za kar 70 odstotkov," je pojasnil direktor turnirja Guy Forget.

V Wimbledonu in New Yorku še več denarja

Nagradni sklad na uvodnem turnirju za grand slam v sezoni, OP Avstralije, je znašal 28,4 milijona evrov, zmagovalca pri posameznikih sta zaslužila po 2,3 milijona evrov.

Še vedno pa sta "bogatejša" Wimbledon, lani je bil tam nagradni sklad 33,6 milijona evrov (2,63 milijona za posamični naslov), in OP ZDA. Na slednjem so lani igrali za 37,3 milijona evrov, zmagovalca pa sta zaslužila po 2,92 milijona evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.