Šport
99 ogledov

Kvalifikant izločil Nadala

Dustin Brown EPA
Nemški kvalifikant Dustin Brown je na teniškem turnirju v Wimbledonu pripravil prvovrstno presenečenje. Brown je namreč v štirih nizih po dveh urah in pol izločil nekdanjo številko ena moškega tenisa in dvakratnega zmagovalca Wimbledona Španca Rafaela Nadala.

Tridesetletni Dustin Brown, ki na teniški lestvici ATP zaseda 102. mesto, je lastnika štirinajstih lovorik na turnirjih velike četverica Rafaela Nadala, zmagovalca Wimbledona v letih 2008 in 2010, odpravil s 7:5, 3:6, 6:4, 6:4.

Nadal na turnirjih za grand slam še nikoli ni izgubil proti tekmecu, ki se je na turnir uvrstil prek kvalifikacij. Brown, njegova značilnost so tako imenovani dredi, na turnirje pa se je zaradi varčevanja vozil s svojim bivalnikom, je Nadala že enkrat premagal, in sicer prav tako na travi lani na turnirju v Halleju.

V tretjem krogu se bo pomeril s Srbom Viktorjem Troickim, ki je po pravem maratonu premagal hrvaškega najstnika Borno Ćorića.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.