Šport
46 ogledov

Kysselefova in Hribarjeva izpolnili pričakovanja

SP v gimnastiki Montreal Gimnastična zveza Slovenije/Facebook
Slovenski telovadki Tjaša Kysselef in Lucija Hribar sta na 47. svetovnem prvenstvu v športni gimnastiki v Montrealu v kvalifikacijah izpolnili pričakovanja strokovnega vodstva.

Tjaša Kysselef je bila na preskoku 16., na parterju pa 65., medtem ko je Lucija Hribar v današnjih kvalifikacijah mnogoboja med 75 telovadkami končala na 40. mestu.

Slovenska ženska reprezentanca, ki na tem prvenstvu zaradi slabše pripravljenosti pogreša sicer najboljšo telovadko zadnjih let Tejo Belak, je tako po pričakovanjih že po kvalifikacijah končala nastope v Kanadi.

Sašo Bertoncelj konj z ročaji "To je absurd!" Šport Bertoncelj v finalu, Klavora besen na sodnike

Zato pa ima moška vrsta še možnosti za kolajno. Sašo Bertoncelj se je izkazal v kvalifikacijah na konju z ročaji in se s sedmo oceno uvrstil med finaliste. Najboljši med 132 kvalifikanti je bil olimpijski prvak Britanec Max Whitlock, ki bo v Montrealu branil tudi svetovni naslov na tem orodju.

Bertonclja, ki je bil na SP doslej najboljši leta 2014 v Nanningu, ko je zasedel četrto mesto, finalni nastop čaka v soboto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.