Šport
13 ogledov

Lahko so prvi ali četrti

slovenija rokomet reprezentanca rio de janeiro oi 2016 Stanko Gruden/STA
Slovenski rokometaši lahko predtekmovanje končajo na prvem ali celo četrtem mestu.

Selektor slovenskih rokometašev Veselin Vujović se je nezadovoljen z obrambami proti Nemčiji za nadaljevanje olimpijskega turnirja odločil za zamenjavo vratarja.

Že na zadnji tekmi predtekmovanja proti Poljakom v ponedeljek (ob 14.30) bo Vujović ob Gorazdu Škofu računal na Urbana Lesjaka, medtem ko bo med občinstvom tokrat ostal Matevž Skok.

Slovenci so si kljub porazu v 4. kolu proti Nemčiji že zagotovili četrtfinale, kakšna pa bo končna uvrstitev, pa ni še niti najmanj jasno. Lahko bi zasedli prvo, ali pa celo četrto mesto.

Možnih veliko kombinacij

V primeru zmage proti Poljakom bi bili Slovenci najmanj drugi. Če Nemčija ne bi premagala Egipta, bi Vujovićevi varovanci osvojili prvo mesto.

Če bi Slovenija remizirala s Poljsko, potem bi v primeru poraza Nemcev prav tako zasedla prvo mesto, če pa bi Nemci remizirali in bi se obenem z neodločenim izidom (ali porazom gostiteljev) razšla tudi tekma med Brazilijo in Švedsko, potem bi bila Slovenija druga. Slovenija bila tretja, če bi ob njenem remiju Nemčija remizirala, Brazilija pa zmagala, saj ima v krogu SLO-NEM-BRA najmanj doseženih zadetkov na medsebojnih tekmah (čeprav je razlika v zadetkih v omenjenem krogu pri vseh reprezentancah - 0).

Če bi Slovenija proti Poljski izgubila, potem višje od tretjega mesta skoraj ne bi mogla seči. Če bi izgubila za več kot pet golov, bi ob vsaj točki Brazilcev zasedla četrto mesto. V primeru poraza za dva gola ali manj bi ob remiju Brazilcev Slovenija v krogu SLO-POL-BRA prišla do drugega mesta. Če bi Brazilija ob omenjenem scenariju izgubila, bi bila Slovenija tretja zaradi slabše medsebojne razlike s Poljaki.

Zapleteno, kajne?

Komentarjev 1
  • nergač 19:48 14.avgust 2016.

    Če sem Vujovića prav razumel, je ta ura za njih prezgodnja in bodo tudi proti Poljakom še spali. Bo pa Bielecki šel malo prej spat, da zjutraj ne bo spal.