Šport
49 ogledov

Nemci ponovno boljši

Veselin Vujović Rio 2016 Stanko Gruden/STA
Slovenski rokometaši bi si z zmago proti Nemčiji zagotovili prvo mesto v skupini B, a so proti vselej neugodnim tekmecem znova izgubili. Tokrat so klonili s 25:28.

Izbranci Veselina Vujovića so si že zagotovili nastop med osmerico najboljših na olimpijskem rokometnem turnirju, z morebitno zmago proti Nemčiji pa bi si slovenski rokometaši priigrali tudi prvo mesto v skupini, ki naj bi prineslo nekoliko lažjeta tekmeca v četrtfinalu.

A tradicija proti Nemčiji ni bila na strani Slovencev. Na večjih tekmovanjih je Slovenija izgubila vseh deset medsebojnih tekem, med drugim tudi finale evropskega prvenstva leta 2004 v Ljubljani, v skupnem izkupičku na medsebojnih tekmah pa Nemci vodijo z 18:6. Pred dvobojem je prišlo do zamenjave v slovenski ekipi, poškodovanega Nika Henigmana je v slovenski vrsti zamenjal rezervist Miha Zarabec.

Slovenci so dobro odprli tekmo. Z dobro igro v obrambi so zaustavili prvi napad Nemcev, v drugem je prvo obrambo zbral Gorazd Škof, v tretjem pa je žoga priletela v vratnico in se nato odbila v avt. Na drugi strani so bili naši rokometaši uspešnejši, vsi napadi so se končali z zadetkom in Slovenija je povedla s 3:0. Nemci so prvi zadetek zabili po sedmih minutah. Nato sta na vsaki strani padla zadetka, ko sta bila vratarja na klopi za rezerve, sledili pa sta dve izključitvi za Slovence in Nemčija je v 17. minuti izenačila na 5:5.

Slovenski rokometaši so v naslednjih minutah znova bili korak pred tekmeci, povedli z 8:6, a je sledil hiter protinapad in izenačenje na 8:8. Vujović je v minuti odmora namenil kar nekaj krepkih besed svojim izbrancem. Te so očitno zalegle, Slovenija je znova prišla na plus 2, Nemci pa so si tudi prislužili kar dve izključitvi. Zarabec je imel priložnost, da bi povišal na tri zadetke prednosti, a je njegov strel s panterskim skokom zaustavil vratar Andreas Wolff. Ta se je v zadnjih minutah prvega polčasa razbranil in bil tako najboljh zaslužen za novo izenačenje, končni izid prvih 30 minut pa je pol minute pred piskom sirene z uspešnim prodorom postavil Jure Dolenec. Zadel je za 12:11.

Tudi začetek drugega polčasa je bil izenačen, a so nato Slovenci zapravili dva neovirana strela s šestih metrov, obakrat je izjemno branil Wolff, na drugi strani pa so tekmeci ob igralcu več tudi zadevali in kmalu povedli s 17:14. Zaman sta bili tudi dve obrambi Škofa, saj so vsakič do žoge prišli Nemci.

Ob novi izključitvi je Nemčija še četrtič na tekmi zadela v prazno mrežo, po protestiranju Vujovića pri makedonskih sodnikih, ki niso dosojali prekrškov in s tem omogočali hitre zaključke nasprotnika, pa je sledila še kazen in žoga Nemcem, ki so imeli pri rezultatu 15:19 lepo priložnost, da povedejo za pet golov, vendar je Škof zaustavil strel s krila. Na drugi strani je iz sedemmetrovke zadel Dean Bombač, nato pa je za 17:19 poskrbel Marko Bezjak. A bližje ni šlo, po novem uspešnem protinapadu je Nemčija povedla z 20:23, nato pa dodala še en zadetek.

Razlika se v naslednjih minutah ni spuščala pod tri zadetke, na začetku 56. minute pa je Bombač zgrešil še strel s sedmih metrov pri rezultatu 22:26. Ko so na drugi strani Nemci znova zadeli, je bilo konec še zadnjih upov za usoeh Slovencev.

Rio 2016, rokomet, skupina B, 4. kolo:

Slovenija : Nemčija   25:28* (12:11)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.