Šport
53 ogledov

"A igramo za sodnike? Imajo debilna pravila!"

Jure Dolenec EPA
Po prvem porazu Slovenije na olimpijskih igrah je bil selektor Veselin Vujović izjemno nezadovoljen.

Slovenski rokometaši so še enkrat več na velikih tekmovanjih morali priznati premoč Nemčiji. Ob polčasu so še vodili za zadetek, na koncu pa so izbranci Veselina Vujovića klonili za tri zadetke. Nekdanja legenda jugoslovanske izbrane vrste je bil po dvoboju besen kot ris.

"Tudi ta dan je moral priti. Nisem zadovoljen, kako je bilo vse to videti. Nisem zadovoljen z igro, našo obrambo, nisem zadovoljen s sojenjem ne z obnašanjem ljudi, ki so zadolženi za službene zadeve. Izpadlo je, kot da se olimpijske igre igrajo za njih, mi pa smo samo roboti, ki moramo biti ves čas tiho in trpeti. Imajo debilna pravila. Za koga je prišlo občinstvo, mogoče, da gleda sodnike? To mi leži na srcu, nima pa toliko povezave z današnjo tekmo. V njej nas je po mojem mnenju pokopal zgoden začetek, vstati smo morali ob pol šestih. Pol igralcev mi je spalo, prezgodaj je to za nas. Očitno najbolj za vratarja, ki sta me danes razočarala. Imela sta malo obramb, vse žoge, ki so šle na gol, so končale v mreži, še posebno v drugem polčasu. Imela sta žoge, se jih dotikala, a vedno so ušle v gol," je po prvem porazu na olimpijskem turnirju besnel Vujović.

Nekoliko mirneje so poraz prenesli igralci. "Kot sem rekel v napovedi tekme, prišel bo tak dan, na srečo je prišel danes, vemo, da je ključna tekma četrtfinale in upam, da bomo takrat razbrali napake, ki smo jih delali danes, ter se nekaj naučili iz tega. Škoda, kar nekaj tekme smo imeli v svojih rokah, posebej prvi polčas, po katerem bi morali na odmor oditi z bolj občutno prednostjo, a to je rokomet. V njem hitro prideš iz plus dva na minus tri, tako pač je v modernem rokometu. Gotovo bi si danes tudi mi zaslužili zmago, ampak vseeno, drugi polčas so bili Nemci boljši. Na koncu smo vsaj prišli do treh golov razlike in če bo vse, kot mora biti, bomo v vseh kombinacijah notri," je dejal Uroš Zorman.

Slovenci so proti Nemcem klonili za tri zadetke (25:28), pred tem pa prav za toliko premagali Brazilce (31:28). Da bi bilo vse skupaj še bolj zapleteno, so s tremi goli slavili tudi Brazilci proti Nemčiji (33:30). Ob verjetni zmagi nad Egiptom se bo Brazilija tokratnima tekmecema pridružila na vrhu lestvice, vse tri reprezentance bodo imele na računu šest točk.

"Tekmo smo začeli super, povedli za tri zadetke, nato pa enostavno padli. Borili smo se, a je bilo to žal premalo. Škoda, da nismo tekme zmagali, a vseeno imamo aktiven rezultat, gol razliko imamo nulo, zdaj pa moramo počakati, kaj se bo zgodilo na drugih tekmah. Poljake pa moramo premagati," je dejal Matej Gaber.

"Nimamo kaj. Zdržali smo dolgo, bili v igri skoraj do konca. Odločilno je bilo to, da smo drugi polčas odprli slabo, vse, kar so vrgli v gol, so zadeli. Danes niti sreče nismo imeli, a to je šport. Nič ni katastrofalnega, nič odločilnega, vemo, kdaj bo odločilna tekma. Treba bo pozabiti na poraz in glavo preusmeriti na Poljake. V prvem polčasu smo imeli svoje priložnosti, nismo izkoristili dveh igralcev več, namesto, da pridemo na štiri gole prednosti, je prišlo do izenačenja. Na začetku drugega polčasa pa, kot da nam bi pošle moči, padli smo v obrambi, izgubljali dvoboje ena na ena, dobivali gole od povsod. Nimam pojma, kaj se nam je zgodilo, najbrž nam je padla zbranost. Če bi se postavili kot v prvem polčasu, mislim, da bi z lahkoto zmagali. Nismo, glave gor, priložnosti bodo še," pa je zaključil Dean Bombač.

 

Komentarjev 5
  • nergač 21:40 13.avgust 2016.

    "A igramo za sodnike? Imajo debilna pravila!"To je pravi Vujovič, ne pa tisti omleden i salonski trener.

  • nergač 21:40 13.avgust 2016.

    "A igramo za sodnike? Imajo debilna pravila!"To je pravi Vujovič, ne pa tisti omleden i salonski trener.

  • nergač 21:40 13.avgust 2016.

    "A igramo za sodnike? Imajo debilna pravila!"To je pravi Vujovič, ne pa tisti omleden i salonski trener.