Šport
42 ogledov

To je razlika med zlatom in srebrom za Hrvaško

Mahe Drysdale EPA
Le nekaj milimetrov je Hrvaško ločilo od nove zlate kolajne.

Hrvaški veslači so si priborili še eno medaljo na olimpijskih igrah. Po dvojnem dvojcu, v katerem sta slavila brata Sinković, je danes med enojci Damir Martin priveslal do srebra. Bil pa je zelo blizu tudi zlati medalji, toda po fotofinišu je vendarle zmagal Novozelandec Mahe Drysdale.

Po treh četrtinah proge je kazalo, da je zlato v Novozelandčevih rokah. Toda hrvaški veslač, ki je finale najbolje začel in vodil do 1200 metrov, je nato uprizoril izjemen lov, dal v zadnjih 500 metrih vse od sebe in se za trenutek celo že veselil zlate medalje. Toda posnetki so pokazali, da je bil za las prvi njegov tekmec, sicer branilec naslova iz Londona 2012, uradni čas pa je bil za oba isti, 6:41,34.

Z nekajsekundnim zaostankom je bil bronast Čeh Ondrej Synek, trikratni svetovni prvak.

To je bila prva srebrna kolajna za Hrvaško na teh OI, imajo še dve zlati, svoj nabor odličij pa bodo zagotovo še povečali. Odlični so trenutno hrvaški jadralci, nesporna favoritinja v metu diska pa je atletičarka Sandra Perković.

Tole pa je razlika ob koncu nastopa enojcev:

Veslanje | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.