Šport
21 ogledov

Lampard bo izpustil Euro

Lampard Anglija reprezentanca trening priprave Colney Reuters
Eden najbolj izkušenih angleških reprezentantov, član londonskega Chelseaja, Frank Lampard, bo moral zaradi poškodbe stegenske mišice izpustiti Euro 2012.

Vezist Chelseaja je poškodbo utrpel na sredinem treningu. Njegovo mesto v reprezentanci bo zasedel igralec Liverpoola Jordan Henderson. Poškodba Franka Lamparda, ki je odigral izjemno pomembno vlogo pri Chelseajevem osvajanju Lige prvakov, je hud udarec za Angleže, saj zaradi poškodbe ne morejo računati še na enega centralnega vezista, Garetha Barryja.

Selektor Anglije, Roy Hodgson, je izrazil razočaranje in zaskrbljenost zaradi vse bolj oslabljenega moštva: "To je hud udarec za našo ekipo in tudi zame, zelo pa sem razočaran tudi zaradi Franka samega. Zdravnik nam ni mogel zagotoviti, da bo Lampard lahko sodeloval v katerikoli izmed treh tekem v predtekmovalni skupini in to na žalost pomeni, da moramo poiskati zamenjavo zanj. Bil je v izredno dobri formi. Igral je pomembno vlogo v kvalifikacijah, tako da je zelo kruto, da se je poškodoval le nekaj dni pred začetkom turnirja."

Angleži se bodo v skupini pomerili s Francijo, Švedsko in domačo Ukrajino.

Komentarjev 1
  • jokovine 18:14 07.junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **