Šport
31 ogledov

''Lance, malce pozno je za iskrenost''

lance armstrong EPA
Ameriška antidopinška komisija (Usada) je Lancu Armstrongu sporočila, da je vlak za priznanje dopinških grehov že davno odpeljal.

Obljuba Lanca Armstronga, da bo v prihodnosti o svoji dopinški preteklosti govoril na odkrit in transparenten način, je pri Ameriški antidopišnki komisiji (Usada), ki edina lahko zahteva ponoven pregled dokumentacije, naletela na gluha ušesa.

''Malce prepozno'', se glasi odgovor Usade, ki nekdanjega kolesarja obtožuje, da si z nedavno obljubo želi zagotoviti osebno korist.

Predsednik agencije Travis Tygart meni, da je Armstrog pripravljen sodelovati le zato, ker ga novembra čaka zaslišanje v ZDA, kjer bo moral odgovarjati pod prisego in bo v vskem primeru prisiljen govoriti resnico.

Travis Tygart | Avtor: EPA EPA
''Novembra ima zaslišanje v ZDA, kjer bo odgovarjal pod prisego, zato menim, da poskuša najti osebno korist, saj bo skozi ta proces moral priznati svoje grehe,'' je povedal Tygart in dodal: ''Sicer je malo pozno, vendar upamo, da bo odgovoril na vsa naša vprašanja. Dokler se to ne zgodi, ne moremo špekulirati o kakršnemkoli znižanju kazni.''

Bežal pred zaslišanjem

Armstrong se je dolga leta otepal obtožb o uporabi nedovoljenih poživil, na sklep Usade, ki mu je odvzela vseh sedem naslovov na dirki Tour de France, pa se Američan ni pritožil oziroma z agencijo sploh ni želel sodelovati.

''Junija 2012 smo ga skupaj z nekaterimi drugimi obtoženci povabili na pogovor. Med 11 športniki se samo on ni odzval na povabilo. Z njim smo se ponovno poskušali sestati decembra lani ter januarja in februarja letos, vendar nikoli ni želel iskreno odgovoriti na vsa vprašanja, tako kot so to storili vsi ostali,'' je povedal Tygart, ki se je zavezal, da bodo športniki, ki ne podležejo skušnjavi, lahko ponovno uspešno tekmovali brez uporabe zdravju nevarnih dopinških pripomočkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.