Šport
13 ogledov

Le 4 zlate kolajne - leto trdega treninga

michael phelps sp plavanje 2011 EPA
"Le" štiri zlate kolajne na SP so za Michaela Phelpsa razočaranje. "Ti porazi mi bodo pomagali, da se za naslednje leto spravim v še boljšo formo," zatrjuje, saj želi v Londonu ponoviti dosežek iz Pekinga - osem zlatih kolajn. Nato pa bo lahko končal kariero.

Mnogi plavalci bi bili presrečni, če bi v karieri osvojili štiri zlate kolajne svetovnega prvenstva. Michael Phelps ne! Na to nedeljo končanem prvenstvu v Šanghaju je 26-letnik osvojil štiri, skupno je v desetih letih na SP osvojil že 26 zlatih kolajn. Zanj je to premalo. Američan je pač na olimpijskih igrah v Pekingu 2010 dobil osem zlatih odličij. Najbolj ga boli, da je bil premagan v svoji prvi disciplini (200 delfin), na 200 prosto in 200 mešano pa ga je za sabo pustil rojak Ryan Lochte, s petimi kolajnami junak tega prvenstva. Iz Šanghaja se tako Phelps domov vrača razdražen, pripravljen na še več treninga in odločen, da bo naslednje leto v Londonu to vnovič njegovo tekmovanje. Še posebej, če se bo po njem upokojil, kot je napovedal.

"To prvenstvo mi je dalo še več motivacije. Ti porazi mi bodo pomagali, da se za naslednje leto spravim v še boljšo formo. To moram storiti! To sem rekel že nekajkrat ta teden in bom zdaj ponovil: če želiš plavati hitro, moraš biti v odlični formi. Ryan je očitno delal dobro, bil je v najboljši formi in zato mi je pokazal hudiča. Sam se moram spraviti v formo, v kakršni sem že bil. Ne bom se predal. To je moja glavna naloga za naslednjih 12 mesecev," poudarja Phelps. Pa bo 12 mesecev dela s trenerjem Bobom Bowmanom, s katerim trenira že od malih nog, dovolj? "Več kot dovolj," odgovori Bowman in dodaja: "Po mojem je plaval tako dobro, kot je lahko. Nisem prepričan, če lahko plavala hitreje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.