Šport
17 ogledov

Le še Švedi s polnim izkupičkom

Jonas Källman EPA
Na svetovnem rokometnem prvenstvu v Dohi je bil danes na sporedu tretji krog tekmovanja v skupinah C in D. Polni izkupiček imajo le še Švedi, ki so bili s 27:19 boljši od Alžirije in so si tako na široko odprli vrata v osmino finala.

Nemška rokometna reprezentanca je danes ostala brez predčasne uvrstitve v osmino finala, potem ko je v tekmi tretjega kroga skupine D remizirala z Dansko 30:30. Nemci so zdaj s petimi točkami še vedno prvi na lestvici, drugouvrščeni Danci jih imajo štiri, tako kot tretji Poljaki, ki so ugnali Rusijo s 26:25.

Poljaki so z  zmago ohranili možnosti za napredovanje, potem ko so v pravem trilerju premagali rusko izbrano vrsto. S šestimi zadetki je bil za Poljake najbolj razpoložen Andrzej Rojewski. V skupini D sta tekmo odigrali še Argentina in zadnjeuvrščena Savdska Arabija, z 32:20 so bili boljši Argentinci.

Tri tekme so bile na sporedu tudi v skupini C, Čehi pa še naprej ostajajo brez zmage, danes so s 24:27 izgubili proti Egiptu, s štirimi točkami tretji ekipi skupine. Novo, že tretjo zmago pa je zabeležila izbrana vrsta Švedske, ki je bila s 27:19 boljša od Alžirije in ima na prvem mestu skupine polni izkupiček šestih točk. Švedi so že ob polčasu proti zadnjeuvrščeni ekipi skupine vodili s 15:6 in do konca le še nadzorovali potek dvoboja. S petimi točkami je v skupini C druga Francija, ki je tokrat remizirala z Islandijo s 26:26.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.