Šport
23 ogledov

"Za nas je lahko vsak bav-bav"

Boris Denić EPA
Gostitelj je razkril vse slabosti slovenske reprezentance, ki jo v sredo čaka nova zahtevna naloga proti Braziliji. Tekma se bo pričela ob 15. uri.

Slovenske ekipe poraz proti Katarju, ki je z naturalizacijo rokometašev iz vseh vetrov sestavil kakovostno zasedbo, ni preveč prizadel, še vedno ima možnosti doseči načrtovani cilj - nastop v kvalifikacijah za olimpijske igre prihodnje leto v Rio de Janeiru. Po porazu z gostiteljico si je resda nekoliko zmanjšala možnosti za čim boljše izhodišče v skupinskem delu tekmovanja, slabša uvrstitev ji namreč prinaša zahtevnejšega tekmeca v osmini finala iz skupine B, kjer sta si Hrvaška in Makedonija že zagotovili napredovanje, za preostali dve mesti pa kandidirajo BiH, Avstrija in Tunizija.

V slovenski skupini A sta Katar in Španija zbrali po šest točk, Slovenija ima štiri, Brazilija dve, Belorusija in Čile pa sta brez njih. Slovenija se teoretično lahko zavihti do prvega mesta, lahko pa konča na najmanj želenem četrtem mestu, po črnem scenariju celo na petem mestu. Veliko bolj jasna slika v skupini bo po sredini tekmi proti Braziliji, ki je po dveh uvodnih porazih proti Katarju (23:28) in Španiji (27:29) dokaj zanesljivo premagala Belorusijo (34:29).

"Še vedno se lahko borimo za prvo mesto"

"Tekmo proti Katarju smo izgubili, a smo šele sredi svetovnega prvenstva in ni nobenega razloga za jezo. Na naslednjih dveh tekmah v skupinskem delu moramo dati glave skupaj, poskušati premagati Brazilijo in proti Španiji pokazati vse, kar znamo. Španija ni noben bav-bav, čeprav vidim, da je za nas lahko vsak bav-bav," je dejal slovenski selektor Boris Denić, medtem ko je Uroš Zorman prepričan, da poraz s Katarjem ne bo imel posebnega vpliva: "Brazilijo moramo premagati in se izogniti četrtemu mestu v skupini, v primeru zmage se lahko proti Španiji še vedno borimo za morebitno prvo mesto v skupini."

"Slovenija je odlična ekipa, v njej mrgoli odličnih posameznikov, kot so Gajić, Kavtičnik, Dolenec in mnogi drugi. Obe ekipi si želita nastopa v osmini finala, manevrskega prostora je še veliko, saj sta še dva kroga v skupinskem delu. Pred nami je zahtevna naloga, a potrudili se bomo po najboljših močeh," pa pravi pred dvobojem brazilski rokometaš Diogo Hubner.

Cehte bo zaigral 

Slovenski izbrani vrsti bo v nadaljevanju prvenstva lahko pomagal tudi Klemen Cehte, ki mu je zdravniška služba rokometne reprezentance prižgala zeleno luč za nastop. Cehte je zavoljo rehabilitacije poškodovane mečne mišice izpustil uvodne tri tekme proti Čilu, Belorusiji in Katarju. Levi zunanji igralec slovenske reprezentance bo verjetno sicer izpustil tudi sredino tekmo proti Braziliji,  bržkone pa bo zaigral na petkovem dvoboju s Španijo.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.