Šport
18 ogledov

Zorman: Sposobni smo velikih stvari

Uroš Zorman EPA
Slovenska reprezentanca po dokaj neprepričljivih predstavah v pripravljalnem obdobju na svetovnem prvenstvu v Katarju iz tekme v tekmo raste, navkljub dvema suverenima zmagama nad Čilom in Belorusijo pa ostaja trdo na tleh.

Slovenski reprezentantje se zavedajo, da so opravili le del naloge na poti do primarnega cilja, torej uvrstitve do četrtfinala in dodatnih kvalifikacij za nastop na poletnih olimpijskih igrah prihodnje leto v Rio de Janeiru. Po dnevu premora so pred njimi še zahtevni dvoboji v skupinskem delu s Katarjem, Brazilijo in Španijo.

"Pred tekmo z Belorusijo sem bil nekoliko zaskrbljen, saj nisem vedel na kakšen način bomo prebili tekmečev visok obrambni blok. Vse to smo rešili z našimi hitrimi nogami, a tudi zaupali smo lastnim sposobnostim, da ne govorim o naši predstavi v prvem polčasu, ki je za rokometne učbenike," je dejal Uroš Zorman, ki je na igrišču nekakšna podaljšana roka selektorja Borisa Denića.

"Prepričan sem, da bo naša pripravljenost iz tekme v tekmo boljša, hkrati pa upam, da bo na najbolj zahtevnih tekmah z nami tudi Klemen Cehte. Po trenutnem sistemu igre naši zunanji igralci potrebujejo veliko energije, da prebijejo tekmečevo obrambo, s pravim strelcem na levi zunanji strani bi naša igra zagotovo dobila na širini. Menim, da smo sposobni za velike stvari, a ne bomo prehitevali dogodkov. Gremo korak za korakom, najprej Katar in Brazilija, o prvem mestu v skupinskem delu pa naj odloči tekma s Španijo," je dejal Zorman.

Dobro igro bo treba podaljšati

Jure Dolenec je izpustil del sezone zaradi poškodbe, na uvodnih dveh tekmah v Dohi pa dokazal, da se počasi vrača v pravo formo. Po tekmi z Belorusijo je - ob veliko dobrih zadevah - videl tudi nekatere temne plati slovenske izbrane vrste, predvsem nezadovoljen je bil s predstavo v drugi polovici tekme, ko je Slovenija prejela preveč lahkih golov.

"Najbolj pomembno je, da na naslednjih tekmah podaljšamo obdobja naše dobre igre. Na uvodnih dveh tekmah s Čilom in Belorusijo smo igrali dobro po 30 minut, na naslednjih tekmah bi bilo dobro, da bi to vse skupaj podaljšali na 40 ali 45 minut. V tem primeru bo vsaki reprezentanci proti nam zelo težko igrati, je pa res, da se svetovno prvenstvo zares začne šele na izločilnih tekmah," je dejal desni zunanji igralec francoskega Montpellierja.

Slovenija bo v današnjih popoldanskih urah opravila trening pred ponedeljkovo tekmo z gostiteljem svetovnega prvenstva, v večernih urah pa se udeležila sprejema v hotelu Carlton Ritz, ki ga predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac pripravlja za slovensko reprezentanco, gospodarsko delegacijo in navijače na letošnjem sklepnem turnirju v Katarju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.