Šport
34 ogledov

Legenda dajala doping mladoletnici

Lee Evans atletika Facebook
Nigerijska atletska zveza je sporočila, da je za štiri leta suspendirala ameriškega trenerja Leeja Evansa, ker naj bi mladoletnici priskrbel prepovedane substance.

Krovna nigerijska atletska organizacija je objavila, da je dvakratni olimpijski zmagovalec iz leta 1968 Lee Evans skupaj s še enim trenerskim kolegom mladoletnici dajal snovi, zaradi katerih naj bi slednja padla na dopinškem testu.

Drugega trenerja, ki ga zveza ni imenovala, so dosmrtno suspendirali. Tudi imena mlade športnice niso razkrili, a slednja naj bi priznala, da je z Evansom hodila k zdravnikom, ki so ji vbrizgavali neznano substanco.

20 let držal svetovni rekord

Evans šteje že 67 let, pred 46 leti je v Ciudad de Mexicu osvojil zlato na 400 metrov in tudi v štafeti 4x400 metrov, na obeh tekmah pa je padel svetovni rekord.

Njegov rekord na 400 metrov (43,86) je zdržal kar 20 let. V Nigeriji naj bi sicer opravljal vlogo svetovalca pri strokovnem delu z mladimi atleti. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.