Šport
25 ogledov

Lewis: Zmagujem z znanjem, ne tako kot Schumacher

Lewis Hamilton EPA
Lewis Hamilton je s svojo izjavo razburkal strasti v formuli 1. Dejal je, da je do naslovov prišel izključno z znanjem in svojimi sposobnosti in ne tako, kot je to počel Michael Schumacher.

Lewis Hamilton je za nemški express.de dal milo rečeno sporno izjavo, ki je zelo ujezila navijače zdaj težko poškodovanega Michaela Schumacherja. Britanec, ki je pred kratkim osvojil svojo tretjo lovoriko svetovnega prvaka v formuli 1, je namreč dejal, da je do naslovov prišel izklučno zaradi svojega znanja in spretnosti in ne tako, kot je do lovorik prihajal nemški dirkač. Pri tem je Hamilton mislil na incident v Avstraliji, ko je Schumacher za svoj prvi naslov leta 1994 namerno trčil v Damona Hilla, enako pa je nato tri leta kasneje poizkušal storiti tudi v dvoboju z Jacquesom Villeneuvom, a mu je spodletelo. 

"Lewis Hamilton bi moral resetirati svoje možgane preden spregovori. Še veliko se mora naučiti o uspehih, ki jih je dosegel Michael," je dejal Reiner Ferling, predsednik navijaškega kluba sedemkratnega svetovnega prvaka.

Hamiltonova izjava je prebudila veliko čustev, še zlasti zato, ker Schumacher še vedno okreva po poškodbah glave, ki jih je dobil v smučarski nesreči leta 2013, dobre novice iz njegovega tabora pa niso ravno pogoste.

Komentarjev 1