Šport
36 ogledov

Madžari v Tivoliju zmajem prizadejali 17. poraz

hokej olimpija Anže Petkovšek
Hokejisti Olimpije so se po odpovedi prve tekme Ice festa z ekipo Fehervarja pomerili v Tivoliju in pred 2200 gledalci vpisali 17. poraz v letošnji sezoni (2:4).

Današnja tekma je imela zanimiv uvod in nesrečen začetek, vsaj za vse, ki so pričakovali prvi dvoboj ledenega festivala na prostem na Trgu republike. Prav tekma z Madžari bi namreč morala biti prva v nizu treh decembrskih, s katero so v ljubljanskem klubu nameravali popestriti praznično dogajanje v središču mesta tudi s tekmami na prostem. A vreme in okvara hladilnega sistema sta bila premočna, kljub prizadevanjem so morali danes dopoldne priznati poraz in tekmo preseliti v dvorano Tivoli.

Ljubiteljem hokeja so se skušali v klubu oddolžiti tudi s povabilom na brezplačen vstop na zahodno tribuno dvorane pod Rožnikom, tako da se je tudi na tekmi na pokritem drsališču zbralo za letošnjo sezono nadpovprečno število gledalcev.

Madžari do preobrata

Poraz v boju s pretoplim decembrom pa je nato napovedal tudi poraz akterjev na ledu. Domači so sicer dobro začeli in že prvo prednost igralca več izkoristili, ko je po strelu Hunterja Bishopa vratar Christian Engstrand v drugi minuti plošček le odbil, na pravem mestu pa je bil Jure Sotlar. Gostje pa so imeli prvo veliko priložnost takoj na začetku, ko je iz bližine dvakrat poskusil Attila Orban, vendar je domači vratar Andy Chiodo tekmo odlično začel.

Nadaljevanje pa ni bilo več tako dobro, Madžari so v drugi polovici tretjine hitro prišli do preobrata: prvi gol so dosegli ob igralcu več, drugega pa le minuto zatem po strelu od daleč. Prednost enega gola je Fehervar hitro spremenil v +2 na začetku drugega dela. Domači so sicer precej časa prebili pred vrati tekmecev, toda z izjemo Gregorja Koblarja v tem delu niso bili nevarni. Še več, v obrambi so puščali preveč prostora, kar so tekmeci znali izkoriščati in kaznovati in v 29. minuti je bilo na semaforju že 1:4.

Zadnji del ni bistveno spremenil ritma tekme in dogajanja na ledu. Zmaji so kazali željo po kakšnem zadetku, s katerim bi se približali, a so hokejisti iz Szekesfehervarja znali zadržati prednost. Šele v 51. minuti je po strelu Maksa Selana od daleč plošček končal v mreži, vendar pa zeleno-beli kljub nekaj lepim priložnostim, predvsem Aleša Mušiča in Andreja Hebarja, niso zmogli še kakšnega zadetka in gostje so zanesljivo odnesli obe točki.

Scenarij Ice festa še odprt 

Če bo šlo vse po načrtih, se bo ledeni festival zdaj začel v torek s tekmo s Celovčani. V četrtek pa bo nato na sporedu še slovenska klasika z oživljenim derbijem med ljubljanskim in jeseniškim moštvom. V ljubljanskem klubu pa so danes še sporočili, da si prizadevajo v spored tekem na prostem dodatno vključiti še dvoboj z Dornbirnom 23. decembra ali pa z Bolzanom 28. decembra.

Liga Ebel, 27. kolo:

Telemach Olimpija : Fehervar 2:4 (1:2, 0:2, 1:0)
Sotlar 2., Ropret 51.; Boivin 13., Orban 14., Sikorcin 24., Lovecchio 29.

Innsbruck : Orli Znojmo 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)
KAC Celovec : Dornbirn 5:2 (2:0, 2:0, 1:2)
Red Bull Salzburg : Black Wings Linz 2:4 (1:1, 1:1, 0:2)
Vienna Capitals : Graz 99ers 4:1 (3:0, 1:1, 0:0)
VSV Beljak : Bolzano 4:1 (0:0, 0:1, 4:0) 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.