Šport
22 ogledov

Vzponi in padci za šesto zmago v sezoni

hokej Anže Petkovšek
S sinočnjo zmago proti KAC-u (3:2) so hokejisti Telemach Olimpije potrdili, da je njihova forma v razširjeni avstrijski ligi Ebel v vzponu, kar je odlična napoved pred decembrskim spektaklom Icefest, ki bo potekal v središču Ljubljane.

"V začetnih minutah so fantje kar leteli po ledu in prvo tretjino smo zasluženo zaključili z vodstvom. Nato smo malce popustili in gostje so pritisnili proti našim vratom. V končnici smo si priigrali prednost igralca več in uspeli izenačiti, podaljšek pa se je razpletel po naših željah. V Celovcu sem preživel lepo obdobje, vendar zaradi tega nisem bil dodatno motiviran, saj moram biti na vsaki tekmi maksimalno zbran," je zmago proti svojemu nekdanjemu klubu pokomentiral Andy Chiodo, vratar Telemach Olimpije, ki je imel tudi na sinočnji tekmi ogromno dela.

Gostje so proti ljubljanskim vratom sprožili kar 30 strelov (domačini le 16), a je bilo to na koncu vseeno premalo za zmago proti srčnim domačinom. Ti so v prvi četrtini nadigrali goste iz Celovca in preko Hunterja Bishopa prišli do minimalnega vodstva, nato pa popustili in se znašli v zaostanku, ki pa ga je spretni Aleš Mušič dobrih sedem minut pred koncem rednega dela tekme izničil in svojemu moštvu zagotovil podaljšek, v katerem so Ljubljančani že po 42 sekundah prišli do zmage. 

Zadetek je bil regularen

"Sodniki so na posnetku pogledali, če je morda Bishop ob doseženem zadetku previsoko dvignil palico. Na našo srečo so na koncu vendarle potrdili, da je bil zadetek regularen in dve točki sta ostali v Tivoliju," je odločilne trenutke v podaljšku opisal Žiga Pešut, ki je močno sprožil proti vratom, Bishop pa je plošček mojstrsko preusmeril v gostujočo mrežo.

"Če ne bi imeli toliko vzponov in padcev, bi bili zagotovo višje na lestvici. Želimo si odigrati v visokem tempu skozi celotno srečanje, vendar nam to zaenkrat še ne uspeva," je dodal asistent pri zmagovitem zadetku.

Po zgledu Lige NHL

Sredi decembra se bo moštvo Telemach Olimpije svojim navijačem predstavilo na tradicionalni "zimski klasiki", kar bo zagotovo pravi spektakel. Pešut in soigralci nestrpno pričakujejo obračune pod milim nebom: "To bo lepa izkušnja zame, saj v svoji karieri še nisem odigral tako pomembne tekme na odprtem. Vsako leto spremljamo takšne spektakle iz lige NHL in zato sem še posebej vesel, da bom letos nastopil na takšnih tekmah."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.