Šport
21 ogledov

Ligety slavil, ničla za Slovence

Ted Ligety EPA
Američan Ted Ligety je zmagal na veleslalomu v ameriškem Beaver Creeku. Drugi je bil Francoz Alexis Pinturault (+0,18), tretji pa Avstrijec Marcel Hirscher (+0,60). Slovenska predstavnika sta ostala brez finala.

Edini slovenski dobitnik točk med alpskimi smučarji v tej sezoni Žan Kranjec je prvo vožnjo končal na 34. mestu in je drugi nastop zgrešil za 15 stotink, Mišel Žerak, pa je bil 64. med 66 uvrščenimi.

Benjamin Raich je vodil po prvi vožnji, Alexis Pinturault je zaostajal le za stotinko sekunde, Marcel Hirscher 24 stotink, Ted Ligety pa 25. V finalni vožnji je bil nato dolgo najhitrejši Carlo Janka, 22. po prvi vožnji, prehitela sta ga šele Francoza Victor Muffat Jeandet (13. po prvi vožnji) in Thomas Fanara (11.). Muffat Jeandet je bil na koncu peti, Fanara šesti, Janka pa sedmi. O zmagovalcu so nato odločali najboljši v tej disciplini.

Ligety je najprej za skoraj sekundo prehitel Muffata Jeandeta in na prostoru, namenjenem vodilnemu, ostal do konca. Največ napak je med prvo četverico napravil Raich in kot četrti izgubil mesto na zmagovalnih stopničkah. Ligety je slavil 23. veleslalomsko zmago v pokalu le dobra dva tedna po tem, ko je imel veliko smole med treningom v domačem Vailu. Poškodoval si je levo zapestje, na operaciji pa so mu v dlan in zapestje vgradili kar štiri vijake.

V svetovnem pokalu še naprej vodi Norvežan Kjetil Jansrud pred Hirscherjem in Hannesom Reicheltom, v veleslalomskem seštevku pa je na čelu Hirscher.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.