Šport
17 ogledov

Litijani med 16 v Evropi

futsal litija futsal.si
Nogometaši Litije so v 3. krogu turnirja glavnega dela lige prvakov v dvoranskem nogometu z 2:1 (1:0) premagali gruzijsko ekipo Iberia Star iz Tbilisija in si tako zagotovili napredovanje med najboljših šestnajst ekip na stari celini.

Ekipa iz Tbilisija, Iberia Star, si je z dvema zmagama že pred zadnjim krogom turnirja priigrala nastop v "top 16", zdaj pa so se Gruzijcem med najboljšimi v Evropi pridružili še Litijani.

Za Litijane, ki so v 1. krogu gladko s 7:2 ugnali grško Athino '90, v 2. krogu pa igrali neodločeno 3:3 proti francoski ekipi Paris Sporting Club, je danes oba gola prispeval Igor Osredkar, za Iberio Star pa je zadel Lucio.

Na prvi tekmi 3. kroga je francoska ekipa Paris Sporting Club kar s 7:1 (6:0) premagala Athino '90. O drugem potniku v "top 16" je tako odločala večerna tekma. Slovenski prvak je odlično začel polčas. Mile Simeunovič je v 2. minuti našel Osredkarja, čigar strel pa je gostujoči vratar ukrotil. V 4. minuti se je gruzijska mreža le zatresla - po podaji Simeunoviča je prodrl Osredkar in zabil za 0:1. Po uvodni domači premoči so gosti vzpostavili ravnotežje. Prodor Silve je ustavil Osredkar, vmes se je Alen Fetić pravočasno vrnil v obrambo in ustavil protinapad, v 8. minuti pa je bil na mestu Damir Puškar. Velja omeniti še strela Damirja Pertiča in vratnico Danijela Pantića. Drugih deset minut je minilo v jalovi premoči Gruzijcev, saj so Litijani dobro branili svoj gol.

Jalovi napadi Gruzijcev

Tudi v drugem delu so gosti ohranili pobudo, a so bili tudi Litijani precej bolj podjetni. Gosti so pretili, a brez pravega zaključka, iz minute v minuto pa so bili bolj živčni. Z njimi pa tudi predstavniki francoskega kluba Sportinga, ki so obračun spremljali s tribun. Litijani so imeli priložnost za povišanje vodstva že v 27. minuti, ko je Simeunovič zaposlil Fetića, a je bil vratar tekmecev na mestu, prav tako v 29. minuti ob poizkusu Pertiča. Brez moči pa je bil, ko je Osredkar v 29. minuti zabil za 0:2. Gruzijci so od 34. minute naprej igrali z igralcem vratarjem v polju, kar se jim je obrestovalo v 36. minuti, ko je za 2:1 zadel Lucio. Gosti so še nekajkrat nevarno streljali, a Puškar je imel igro pod nadzorom. V 40. minuti je drugi rumeni karton prejel Roninho in zmagovalec ni bil več vprašljiv. Le 11 sekund pred koncem je bilo na parketu še nekaj vroče krvi. Litijani so ostali zbrani in tekmo pripeljali do konca. Gruzijci so bili po tekmi tako razočarani, da jih še dolgo ni bilo iz slačilnice. Slavje v Litiji pa se je lahko začelo.

"Vsaka čast"

Nogometaši Litije so tako turnir v skupini 4 končali na prvem mestu s 7 točkami, ekipa Iberia Star, ki se je prav tako prebila v nadaljevanje, jih je zbrala 6, pariška ekipa je zbrala 4 točke, Athina '90 pa je ostala brez točk na zadnjem mestu.

"Težko je bilo. Vendar sem od prve minute naprej vedel, da so fantje dobro pripravljeni. Verjel sem vanje in lahko rečem le: 'vsaka čast'. Dobro smo se ubranili in mislim, da smo zasluženo zmagali. Še enkrat čestitke fantom. Sedaj gremo igrat, da pokažemo, zakaj smo se uvrstili naprej," je po velikem uspehu dejal domači trener Tomi Horvat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.