Šport
18 ogledov

Liverpool se dviguje na lestvici

Mane Terry Southampton Chelsea
1/18
EPA
Na uvodni tekmi kola je Manchester United v gosteh remiziral s Tottenhamom (0:0). Chelsea je pri Southamptonu kljub premoči osvojil le točko (1:1), tako kot Manchester City doma proti Burnleyu (2:2). Arsenal je slavil na zahtevnem gostovanju pri West Hamu (1:2). Liverpool je bil boljši od Swanseaja.

Prva polovica angleškega prvenstva se je zaključila s tekmo med Liverpoolom in Swanseajem. Na Anfieldu so s 4:1 slavili gostitelji, ki jim je prvič v tej sezoni uspelo zabiti štiri zadetke. Liverpool se je z drugo zaporedno zmago vodilni četverici približal na pet točk zaostanka.

Domači so povedli v 33. minuti, ko je po lepi akciji pred golom ostal sam Alberto Moreno, ki mu ni bilo težko zadeti za 1:0. To je bil tudi rezultat prvega polčasa. Na začetku drugega dela igre je Liverpool prišel še do drugega zadetka. Vratar gostov Lukas Fabianski je izbijal žogo, ta pa je z Liverpoolovega vidika srečno zadela Adama Lallano in končala v mreži. Gylfi Sigurdsson je že v naslednji minuti uspel znižati zaostanek, a je domačim dva gola prednosti z nizkim strelom znova priigral Lallana. Ko je po ostri podaji iz kota nespretno z glavo reagiral še Jonjo Shelvey, nekdanji član redsov je žogo z glavo spravil v lastno mrežo, je bil dvoboj že odločen. Raheem Sterling je za domače zatresel še vratnico, Fabianski pa se je izkazal ob strelu Maria Balotellija. Tudi Valižani so bili blizu zadetka, stičišče vratnice in prečke je zadel Bafétimbi Gomis.

Mourinho jezen na sodnika

Eden od derbijev kola je bil odigran na stadionu St. Mary's, kjer je Southampton proti vodilnemu Chelseaju iztržil točko (1:1), čeprav je bil skozi večino tekme v podrejenem položaju, tekmo pa je zaključil le z deseterico.

Prvi polčas na južni angleški obali je bil zelo živahen, obe enajsterici sta si priigrali nekaj priložnosti, videli pa smo tudi dva zadetka. V 17. minuti je Dušan Tadić poslal žogo prek londonske obrambe, John Terry je bil precej prepočasen za vtekajočega Sadia Manéja, ki je žogo poslal prek Thibauta Courtoisa za vodstvo svetnikov. Chelsea je izenačil v končnici prvega dela. Do žoge je malce srečno prišel Cesc Fàbregas in z globinsko podajo zaposlil Edena Hazarda, Belgijec pa je preigral dva branilca in s plasiranim strelom poravnal izid.

V drugem polčasu je Chelsea prevladoval, modri pa bi lahko dobili tudi enajstmetrovko, ko je Fàbregas padel v kazenskem prostoru ob očitnem prekršku Matta Targetta. Nekaj nevarnih poskusov Londončanov je končalo v domačem bloku, strel Hazarda pa je za malo zgrešil gol Fraserja Forsterja. Pritisk gostov se je stopnjeval vse do konca, v zaključku je bil pri domačih zaradi drugega rumena kartona izključen Morgan Schneiderlin. Kljub številnim predložkom gola nismo videli in Chelsea je izpustil dve pomembni točki.

City ostal tri točke zadaj

Manchester City na domači tekmi proti Burnleyu ni izkoristil darila Chelseaja (2:2) in po remiju ostal tri točke za vodilnimi Londončani. Meščane je pokopala slaba predstava v drugem polčasu.

Domači so v prvem polčasu povsem nadzirali tekmo in bili za to nagrajeni z dvema zadetkoma. V 23. minuti je Samir Nasri zaposlil Jesúsa Navasa, Španec pa je našel rojaka Davida Silvo, ki je mirno premagal Toma Heatona. Deset minut kasneje je City podvojil prednost, ko je, po asistenci Nasrija, z lepo odmerjenim strelom z 20 metrov zadel Fernandinho.

Četa Manuela Pellegrinija je slabo začela drugi polčas in bila za to kaznovana že v 47. minuti, takrat je namreč George Boyd žogo po nizkem predložku Dannyja Ingsa iz bližine preusmeril v mrežo. Tudi to ni prebudilo gostiteljev, Burnley je še naprej iskal izenačenje in ga v 81. minuti tudi dočakal, ko je Ashley Barnes zabil z okrog 14 metrov oddaljenosti. 

Topničarji ugnali kovače

Na Upton Parku je Arsenal prišel do pomembne zmage v boju za Ligo prvakov (1:2). Topničarji so zabili dvakrat v razmaku treh minut ob koncu prvega polčasa, v nadaljevanju pa so uspeli ubraniti prednost.

West Ham je sicer malce bolje začel tekmo in pretil prek Andyja Carrolla, lepo priložnost je zapravil tudi James Tomkins. Po strelu Alexa Songa z 20 metrov so domači tudi zadeli, a so sodniki zadetek neupravičeno razveljavili zaradi domnevnega prepovedanega položaja. Gostje so se prebudili sredi prvega dela in poskusili prek Alexisa Sáncheza in Santija Cazorle. Slednji je bil glavni kreator vodstva gostov, ko je v 41. minuti izsilil prekršek Winstona Reida za najstrožjo kazen, ki jo je sam izkoristil. Topničarji so prednost podvojili v 44. minuti, ko se je po akciji Alexa Oxlade-Chamberlaina najbolje znašel Danny Welbeck.

V drugem polčasu domači stopili na plin in hitro znižali, po predložku Tomkinsa je zabil Cheikhou Kouyaté. Slednji je skoraj zakuhal tudi izenačenje, a Diafra Sakho ni prišel do žoge po njegovi nevarni podaji. V nadaljevanju so bili gostje izjemno nevarni v protinapadih, a je domači vratar Adrián uspel ustaviti strele Sáncheza, Chamberlaina in Cazorle. Zaključni pritisk kovačev ni obrodil sadov in ostalo je pri zmagi Arsenala.

Spursi ustavili rdeče vrage

Rooney Tottenham Manchester United | Avtor: EPA EPA
Nogometaši Tottenhama in Manchester Uniteda so se na White Hart Lanu še tretjič zapored razšli z remijem (0:0), ki je tokrat ustrezal dogodkom na igrišču. Obe ekipi sta imeli nekaj priložnosti, a sta v pravih trenutkih zablestela oba vratarja.

Prvo priložnost so zapravili gostje v 18. minuti, ko je Radamel Falcao poskusil po podaji Juana Mate, na drugi strani pa sta hitro odgovorila Harry Kane in Andros Townsend, a je oba strela ustavil David de Gea. United je ponovno zapretil po prostem strelu Mate, ki je po odboju od živega zidu zadel vratnico, zadetek po odbitku pa je preprečil Hugo Lloris. United je bil v prvem polčasu boljši, toda do prednosti ni prišel. 

V drugem polčasu so prvi zapretili Spursi, ko je Federico Fazio prišel do strela po podaji Christiana Eriksena, sledil pa je še poskus Townsenda, ki je po prodoru meril previsoko. Na drugi strani je Mata streljal čez gol po predložku Rafaela, Robin van Persie pa je sprožil preslabotno. V 82. minuti je Kane enkratno pripravil priložnost za Ryana Masona, a je slednji meril čez gol De Gee in ostalo je pri delitvi točk. 

Premier league, 19. kolo:

Tottenham Hotspur : Manchester United 0:0 (0:0)

Southampton : Chelsea 1:1 (1:1)
Mané 17., Hazard 45.
RK: Schneiderlin (Soton) 88.

Aston Villa : Sunderland 0:0 (0:0)
RK: Delph (Villa) 49

Hull City : Leicester City 0:1 (0:1)
Mahrez 32.
RK: Quinn (Hull) 94.; Konchesky (Leicester) 88.

Manchester City : Burnley 2:2 (2:0)
Silva 23., Fernandinho 33.; Boyd 47., Barnes 81.

QPR : Crystal Palace 0:0 (0:0)

Stoke City : WBA 2:0 (0:0)
Diouf 51., 66.

West Ham United : Arsenal 1:2 (0:2)
Kouyaté 54.; Cazorla 41./11m, Welbeck 44.

Newcastle United : Everton 3:2 (1:1)
Cissé 34., Pérez 51., Colback 68.; Koné 5., Mirallas 84.
Vučkić (Newcastle) ni bil v ekipi.

Liverpool : Swansea City 4:1 (1:0)
Moreno 33., Lallana 51., 61., Shelvey 69./ag; Sigurdsson 52.

Lestvica:
1. Chelsea 46 točk
2. Manchester City 43
3. Manchester United 36
4. Southampton 33
5. Arsenal 33
6. West Ham United 31
7. Tottenham Hotspur 31
8. Liverpool 28
9. Swansea City 28
10. Newcastle United 26
...
17. Hull City 16
18. Crystal Palace 16
19. Burnley 16
20. Leicester City 13

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.