Šport
264 ogledov

Ljubljančan lastnik znamke HK Jesenice

hokej Jesenice Olipija Saša Despot
Ljubljanski podjetnik Boris Požeg je novi lastnik blagovne znamke Hokejski klub Jesenice.

Znamko nekdanjega slovenskega hokejskega ponosa Boris Požeg kupil na današnji dražbi v Murski Soboti, je poročal MMC. Požeg je ponudil najvišjo ceno ter znamko HK Jesenice kupil za 150.000 evrov.

Hokejski klub Jesenice je od februarja letos v stečaju, upniki pa so prijavili nekaj več kot dva milijona terjatev. Stečajni upravitelj Štefan Ščap se je tako odločil za odprodajo blagovne znamke za izklicno ceno 1200 evrov.

Med dražitelji sta bila tudi eden večjih upnikov, klub mu dolguje čez 110.000 evrov, nekdanji igralec Tomaž Razingar ter predsednik hokejistov HDD SIJ-Acroni Jesenice Anže Pogačar, ki pa si tako visokega zneska za blagovno znamko ni mogel privoščiti.

Novi lastnik blagovne znamke jeseniškega hokeja, direktor ljubljanskega podjetja za gostinstvo, turizem in proizvodnjo MPB 4, ki se ukvarja s proizvodnjo in prodajo sladoledov, je pojasnil, da se je za nakup odločil, ker je ljubitelj hokeja in ker gre za zelo zanimivo blagovno znamko. Izjavil je tudi, da je kot Ljubljančan pripravljen sodelovati pri ponovnem vzponu jeseniškega hokeja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.