Šport
65 ogledov

V finalu zmaji in železarji

Ice fest Trg republike Olimpija Jesenice Reševalni pas/Twitter
Hokejisti Telemacha Olimpije so se uvrstili v finale državnega prvenstva. V drugi polfinalni tekmi so v Celju premagali domače moštvo z 8:0 (2:0, 3:0, 3:0). Prvo tekmo so Ljubljančani dobili z 12:1. V finalu bo njihov tekmec ekipa Sij Acroni Jesenice.

Potem ko so zmaji prejšnji teden kljub težavam in sestankom z vodilnimi v klubu zaradi izplačil zaostalih obveznosti in kljub temu, da so po dolgem premoru tekmo igrali brez pravih treningov, že na prvem dvoboju pokazali, da Celjani niso dorasel tekmec, so status favorita danes še drugič zanesljivo potrdili. Sebastjan Hadžič, Žiga Pešut, Gregor Koblar, Luka Kalan, Jure Sotlar, Tom Zanoški in Aleš Mušič dvakrat so bili strelci na drugi tekmi, na kateri vratar Tomaž Trelc ni dobil nobenega zadetka.

Olimpija že v prvih šestih minutah dosegla dva gola z igralcem več, potem pa z nekoliko nervozno igro omogočila domačim številne priložnosti z igralcem več, a je Trelc vse poskuse ukrotil, na koncu pa so gostje za skupni izid 20:1 v polfinalu dodobra napolnili mrežo Celja.

V finalu jih zdaj čakajo jeseniški hokejisti, ki so že prej v dveh tekmah dvakrat premagali Triglav. Finale se bo po urniku začel v četrtek, 9. aprila. Druga tekma bo v soboto, 11. april, tretja v ponedeljek, 13. aprila, morebitni četrta in peta pa 16. in 18. aprila. Prednost domačega ledu bo imela ljubljanska ekipa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.