Šport
22 ogledov

Znova večni derbi

Matevž Erman Drago Cvetanovič
Prvič v letošnji sezoni se bosta na uradni tekmi pomerila večna tekmeca HDD SIJ Acroni Jesenice in HDD Telemach Olimpija. Dvoboj v Podmežakli se bo začel ob 19.15.

Tekma bo štela za točke državnega prvenstva, kjer ekipi po štirih oziroma treh odigranih tekmah še ne poznata poraza. Jeseničani in Ljubljančani so se sicer že pomerili na pripravljalni tekmi pred sezono, kjer so po podaljšku na Jesenicah zmagali gostje s 5:4.

Prvi plošček na tekmi bo vrgel olimpijski podprvak v smučarskih skokih Peter Prevc, med tekmo pa organizatorji obljubljajo bogate nagradne igre za gledalce. Zaradi pričakovanega večjega števila gledalcev bo prvič na letošnjih uradnih tekmah v Podmežakli odprto tudi stojišče. 

"Olimpijo bi rad videl v polni postavi”

"Čaka nas zelo pomembna tekma. Želimo si pokazati dobro igro. Moramo se osredotočiti nase, na našo igro. Z nasprotnikom se ne želimo preveč obremenjevati. Le naša dobra igra nam lahko prinese uspeh. Sam bi zelo rad videl, da Olimpija na Jesenice pride v polni zasedbi. Le tako bomo realno videli, kje smo in kakšna je naša moč,” je pred današnjim derbijem dejal najboljši domači strelec David Sefič, ki je na sedmih tekmah v Ligi INL vpisal 9 točk.

“Naša igra mora biti zelo disciplinirana. To nam ne gre najbolje, saj v vsaki tekmi pridemo v situacijo, ko nam te discipline zmanjka. Ob disciplinirani igri bomo morali še zelo trdo delati na ledu, pokrivati vsak meter ledene ploskve, vemo pa, da se lahko proti Olimpiji zelo dobro borimo. V to smo prepričani. Ne smemo se ozirati na to, ali bo Olimpija igrala v polni zasedbi ali z nekaj mlajšo ekipo. To je njihova odločitev, naša naloga je, da igramo po najboljših močeh, da damo vse od sebe in da dosežemo najboljši možni izid,” pa je povedal branilec Matevž Erman, ki je na doslej šestih odigranih tekmah petkrat podal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.