Šport
45 ogledov

Na Jesenicah tudi članski hokej

Telemach Olimpija Team Jesenice Tivoli finale DP državno prvenstvo hokej Saša Despot
Na Jesenicah se bo tudi v naslednji sezoni igral članski hokej. Jeseničani bodo nastopali v mednarodni ligi INL.

"Nekako smo se tako odločili, ker imamo dovolj sredstev za izpeljavo tega projekta. Sklicali smo igralce, pogovorili smo se, zdaj pa bomo vse skupaj začeli. Igrali bomo v ligi INL," je povedal predsednik novega kluba HDD Jesenice Anže Pogačar. Nekateri igralci že trenirajo, v ponedeljek pa bo na uradnem treningu prisotna celotna ekipa.

Anže Pogačar | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv
Večkrat je bilo omenjeno, da za igranje v mednarodni ligi Jerseničani potrebujejo 250.000 evrov. "Reči so takšne, da se še pogovarjamo, dogovarjamo, ampak menimo, da nam bo to vsoto uspelo pokriti," je še dejal Pogačar, ki je o morebitnem sodelovanju z doslej največjim pokroviteljem jeseniškega hokeja pravi: "Z Acronijem smo še vedno v pogovorih."

"Moštvo še ni v popolnosti sestavljeno, z nekaterimi hokejisti potekajo pogovori. Bo pa ostalo okostje ekipe iz minule sezone. Fantje, ki igrali lani, so dokazali, da jim jeseniški hokej veliko pomeni. Sezono so odigrali do konca in mislim, da si zaslužijo ostati, če si tega želijo, pri tem pa bodo dobili še kakšen evro," je sestavo moštva pokomentiral predsednik.

Za nove železarje bo tako igralo tudi kar nekaj hokejistov z izkušnjami iz lige Ebel: Židan, Dolinšek, Brus, Manfreda, Svete, Rajsar ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.